Nokia 5310 XpressMusic'in yenilenmiş versiyonu geliyor - Haberler - indir.com

Nokia 5310 XpressMusic'in yenilenmiş versiyonu geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-09 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

HMD Global, Nokia'nın en eski telefonlarından biri olan Nokia 5310 XpressMusic'i yenilenmiş bir şekilde tanıtmaya hazırlanıyor. Şirket henüz resmi tanıtım tarihini açıklamamış olsa da söz konusu telefon bir Tweet'te karşımıza çıktı. Söz konusu cep telefon ilk çıktığı yıllarda piyasayı yakıp yıkmayı başaran Nokia, akıllı cep telefonu endüstrisine ayak uydurmayı başarmış gibi gözüküyor. Şirket, akıllı telefon konusunda bir takım atılımlarda bulunuyor olsa da sektöre tutunmuş değildir. Konuyla ilgili olarak bir süre sessiz kalan şirket, yeniden eski tarzda telefon üretimine geçiş yapmıştı. Bu telefonlardan biri de Nokia 5310 hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. 

HMD Global bünyesinde çıkacak olan Nokia 5310'un özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. "Nokia 5310 geri dönüyor" notuyla bir tweet atan şirket, 2007'nin ekim ayında piyasaya sürülen Nokia 5310 XpressMusic'e atıfta bulundu. HMD Global, henüz cihazın çıkış tarihi hakkında bir açıklamada bulunmasa da cihazın bir sitede listelenmesi kısa bir süre içerisinde tanıtılacağının kanıtı olarak gözüküyor.

Nokia 5310 geri dönüyor!Nokia 5310 geri dönüyor!

Nokia 5310, 21 saate varan kullanım vadediyor

Nokia 5310, 240 x 320 piksel çözünürlükte 2,7 inçlik ekran ile kullanıcıların karşısına çıkarken kavisli cam tasarımı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. 2 adet SIM yuvasına sahip telefonda sadece 2G bağlantı desteği yer alıyor. MediaTek MT6260A tarafından güçlendirilen telefonun depolama alanıysa 16 MB olarak belirlenmiş. Nokia 5310'un depolama alanının düşük olduğunu düşünen kullanıcılar microSD kart ile cihazın depolama alanını artırabilirler. Cihazın microSD kart yuvası da cihazın şarj edileceği kısım olan microUSB girişiyle birlikte cihazda yerini almış durumda.

Söz konusu bu cihazın her iki tarafında, müzik deneyimini daha güçlü hale getirmek için kontrol tuşları bulunuyor Bu tuşlarla beraber müziğin kontrolü çok daha kolay bir hale geliyor. Çift hoparlörle donatılan cihazın FM radyo özelliği de bulunuyor. Telefonun arka kısmında bulunan LED flaş VGA kameraya eşlik ediyor. 1.200 mAh'lik çıkarılabilir batarya, yaklaşık 21 saat bekleme süresi ve 7 buçuk saat konuşma süresi sunmayı başarıyor. Nokia Series 30+ işletim sistemiyle birlikte kutudan çıkan telefon, Bluetooth 3.9 bağlantı desteğiyle dikkat çekiyor. 3,5 mm kulaklık girişinin de unutulmadığı Nokia 5310, 39 euroluk (vergiler hariç 300 lira) fiyatıyla raflardaki yerini alacak. Cihazın ülkemize gelip gelmeyeceğiyse henüz bilinmiyor.



PAYLAŞ