Nokia 5310 geri dönüyor! - Haberler - indir.com

Nokia 5310 geri dönüyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 12:15:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Nokia'nın oldukça neşeli ve müzik odaklı modellerinden birisi olan Nokia 5310, yenilenen tasarımı ve özellikleri ile geri dönüyor. Yeni telefon, kullanıcılarının alışık oduğu görünüşünü korumaya devam edecek. 

Nokia'nın uzun zamandır sahibi konumunda bulunan HMD Global, firmanın eski ve ikonik telefonlarını yenileyerek piyasaya tekrar sürmeyi seviyor. Şimdiye kadar efsane modellerden pek çoğunu yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıkardı.

Yeni MacBook Air tanıtıldıYeni MacBook Air tanıtıldı

Firmanın en ikonik modeli olmasa da en çok etki yaratan modellerinden birisi olduğu aşikar olan 5310, XpressMusic logosuna sahipti ve müzik dinleme özelliğine odaklanmıştı. Yeni telefon da eskisinden geri kalmıyor. 

Nokia 5310’un görünüşü korunacak

nokia

HMD Global şimdiye dek tarihin en ikonik telefonları arasında yerini almış olan Nokia 3310'u, “muz telefon” 8110’u ve 2720 Flip’i yeniden üretmişti. Şimdi ise sıra 5310'da. Telefonun kırmızı şeritleri ve fiziksel müzik tuşları korunacak.Yeni telefonda görünüş konusunda pek bir değişiklik yapılmayacak.

Telefonun sol tarafında ses tuşları bulunuyor. Diğer tarafında ise temel müzik fonksiyonları olan başla, durdur, geç gibi komutları veren fiziksel tuşlar yer alacak. Orijinal cihaz gibi bu model de 3,5 mm kulaklık girişi ve dahili FM radyoya sahip olacak. 

Tipik bir MP3 oynatıcı olarak da kullanılmaya müsait olan telefon 16 MB dahili hafızaya ve 32 GB’a kadar artırılabilir harici hafızaya sahip olacak. Sonuçta telefonun orijinali 2007de çıktığı için 32 GB önemli bir gelişme olarak görünüyor. 

Nokia 5310, eğlenceli bir telefon olacak

nokia

Yeni model 5310'da 2,4 inçlik QVGA ekran ve fiziksel T9 klavye bulunacak. Telefon üzerinde 5 navigasyon tuşu ve arama cevaplamak gibi işlemler için kullanılacak olan küçük düğmeler de bulunacak. İşletim sistemi ise telefonun daha basit ve düşük seviyeli yapısından kaynaklı olarak Nokia 30+ olacak. Daha önceki modellerde gördüğümüz KaiOS bu telefonda olmayacak. 

Yeni telefonda MT6260A MediaTek yonga setini kullanılacak. Ayrıca bunlara ek olarak da 8 MB RAM dahil olacak. Telefonun bataryası ise 1.200 mAh olacak ki HMD’ye göre bu batarya, telefonun tek sim kartlı modelinin bir ay boyunca bekleme modunda kalabileceği anlamına geliyor. 

Yeni Nokia 5310’un siyah ve beyaz renk seçenekleriyle 39 eurodan satışa çıkması bekleniyor.


Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!

PAYLAŞ