Nissan Leaf, elektrik faturanızı paylaşacak - Haberler - indir.com

Nissan Leaf, elektrik faturanızı paylaşacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-23 16:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobili olan Nissan Leaf, markasının hayata geçireceği bir ekosistem planında merkezde bulunacak. Ayrıca Nissan Leaf, elektrik faturanızı paylaşacak

BMW ve Mercedes'ten Ortak Elektrikli Araba

Volkswagen Elektrikli Otomobil Fabrikası AçıyorVolkswagen Elektrikli Otomobil Fabrikası Açıyor

Nissan Leaf, elektrik faturanızı paylaşacak

Üretildiği yıldan itibaren Amerika'nın ardından Avrupa pazarında ciddi bir pay oluşturan bu araç, dünyanın en çok satan elektrikli otomobili olma unvanını kimseye bırakmıyor. Aracın başarısını gelecekteki modellerde de yakalamak isteyen şirket, şimdiden farklı bölümlere yatırım yapmaya başladı. Ayrıca kendi içerisinde bir "ekosistem" oluşturmayı planlayan programlara Amerika, Japonya ve Avrupa'da başladı. NISSAN Energy adını taşıyan bu plan dahilinde, NISSAN elektrikli araç sahipleri, bataryalarını şarj etmek için evlerine ve işletmelere enerji vermek veya enerjiyi tekrar şebekelerini beslemek üzere otomobillerinde kolayca saklayabilecekler. Tüm hazırlıklar tamamlandığı zaman bu ekosistem üzerinden enerji sağlama, enerji paylaşımı ve enerji depolamak mümkün olacaktır.

Girişimlerine Kuzey Amerika tarafındaki genel merkez dahil olmaz üzere birkaç farklı lokasyonlarda da başlayan şirket, bu kapsamda Amerika'nın Tenessee eyaletinde bulunan Franklin'de elektrik talebinin yoğun olduğu saatlerde genel merkez tesislerine enerji sağlama konusunda yardımcı olmak için LEAF araçlarının kullanımı ile ilgili çalışmalar yapıyor. NISSAN bunların yanı sıra, Almanya'nın Hagen şehrinde teknoloji şirketi The Mobility House enerji tedarikçisi ENERVIE ve iletim sistemi operatörü olan Amprion'un yer aldığı yenilikçi pilot sayesinde LEAF, Almanya elektrik şebekesi için rezerv olarak kullanılabilecek. Japonya tarafında ise şirket, elektrikli araçların elektrik yönetimine yardımcı olması fırsatlarını teyit etmek ve desteklemek amacı ile araçtan şebekeye ve sanal enerji santrali sistemlerini testlerini gerçekleştirerek elektrik ve telekom şirketleri ortak çalışmalar yürütüyor. 

Elektrikli araç sahipleri, şarj işlemlerinin büyük bir kısmını evde yaptığını öğrenen Nissan, müşterilere bu konuda çok daha farklı bir deneyim sunmak istiyor. Bulunduğu pazara bağlı kalarak elektrik prizleri veya elektrik panoları gibi şarj ekipmanlarını kendi elektrikli araçlarına güvenli şekilde bağlaması, planlarının öncelikli aşamalarından birisini oluşturuyor. Şarj noktalarını bulmak ve NISSAN Energy Supply'ın hayata geçmesini sağlayan ağ tarafına bağlanmak, revize edilmiş LEAF navigasyon sistemi ve kolay bir şekilde erişebilen NISSAN Connect uygulaması ile mümkün kılınıyor.


Porsche'nin İkinci Elektrik Aracı Sonunda ResmileştiPorsche'nin İkinci Elektrik Aracı Sonunda Resmileşti
General Motors, yeni projesi elektrikli bisiklet olacakGeneral Motors, yeni projesi elektrikli bisiklet olacak
Volkswagen'den 23 Dolar değerinde elektrikli arabaVolkswagen'den 23 Dolar değerinde elektrikli araba

PAYLAŞ