Nisan'da Huawei, HarmonyOS amiral gemilerini sunuyor - Haberler - indir.com

Nisan'da Huawei, HarmonyOS amiral gemilerini sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-25 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Uzun zamandır adından söz ettiren HarmonyOS işletim sisteminin Huawei akıllı cep telefonlara geleceği, Eylül ayı içerisinde HDC 2020 etkinliği kapsamında doğrulandı. Çin merkezli akıllı cihaz şirketi Huawei, sözünün arkasında durarak HarmonyOS 2.0'ın Beta Sürümünü bazı akıllı cihazlara sunmuştu. Şimdi ise başarılı şirket, Android tabanlı alternatif işletim sisteminin kararlı halinin amiral gemilerine geleceği de aktarıldı. Nisan ayı içeresinde Huawei akıllı cihazlarla beraber gelen HarmonyOS işletim sistemi ile ilgili bilgiler edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz.

HarmonyOS işletim sistemi ile ilgili bilgiler

HarmonyOS işletim sistemi yükseltmesi, 2021 Nisan ayından itibaren Huawei markalı amiral gemisi akıllı cihazlara sunulmaya başlanacak. Bunun yanı sıra şirketin akıllı cep telefonları için devrim niteliğine sahip olan bir adım atmış olacak. İlk olarak, şirket yeni  HUAWEI Mate X2 cihazıyla bu işletim sistemi paylaşılacak. Bununla beraber akıllı cihaz o zamana kadar EMUI 11.0’i (Android 10 tabanlı) çalıştıracak demek mümkündür. Huawei P50 serisinin birkaç ay içerisinde piyasaya sürüleceği varsayılarak onun da HarmonyOS işletim sistemini alacağını tahmin etmek pek de zor değildir.

HarmonyOS Beta yakında yayımlanacakHarmonyOS Beta yakında yayımlanacak

Çin merkezli Huawei şirketi, HarmonyOS işletim sistemini ABD ile yaşanan sorunların ardından Google Mobil Servislerine yasak getirilmesinden dolayı alternatif bir yol olarak sunulacak. Bu yeni işletim sistemi, akıllı televizyonlar da dahil olmak üzere birçok akıllı cihazlarda da kullanılabilir. Çinli şirket Huawei gün geçtikçe HarmonyOS’u geliştiriyor ve cihazlara entegre ediyor. Bunun ardından ise Aralık 2020'de Akıllo Telefonlar için geliştirici araç serini ve Ocak 21 tarihinden itibaren Beta sürümleri yayınlandı. 

Şimdi ise amiral gemisi akıllı cihazlar için kararlı sürümlerin 2021'in ilk yarısı sona ermeden önce piyasada yerini alması muhtemel olarak görülüyor. Şu an için güncellemeyi alacak olan bu akıllı cihazların tam listesi de sunulacak. Fakat kademeli bir şekilde Huawei P, Mate ve Nova serisi cihazlarına gelmesi olası. Yalnızca HarmonyOS değil, Huawei de App Gallery pazarını geliştirmek için birçok görevi yerine getiriyor. 2020 tarihinden itibaren dünya çapında aylık 500 milyona kadar aktif kullanıcıya sahip ve daha da genişliyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Huawei P50 HarmonyOS ile gelebilirHuawei P50 HarmonyOS ile gelebilir
HarmonyOS 2.0 arayüzü betadan farklı geliyorHarmonyOS 2.0 arayüzü betadan farklı geliyor
HarmonyOS tabanlı EMUI 11.1 mart ayında tanıtılacakHarmonyOS tabanlı EMUI 11.1 mart ayında tanıtılacak

PAYLAŞ