Nisan ayında en çok indirilen mobil oyun belli oldu - Haberler - indir.com

Nisan ayında en çok indirilen mobil oyun belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-29 10:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Araştırma şirketi We Are Social, dünya genelinde Nisan ayındaki dijital pazardaki hareketleri rapor halinde yayınlandı. Söz konusu yeni rakamlara göre mobil uygulama ve oyunlar tarafından değişimler ve yenilikler dikkat çekiyor. Rapor sonuçlarına göre Nisan ayında en fazla indirilen mobil uygulama da belli oldu. Popüler battle royale oyunu PUBG Mobile düşüşe geçerken Game For Peace ise yükselişi ile dikkatleri üzerine topluyor.

Karantina günlerinde insanlar telefonlarda ve mobil uygulamalarda yoğun bir şekilde vakit geçiriyorlar. Durum böyle olunca da oyunlar tarafından istatistikler bir hayli yükselmiş durumda. Ancak We Are Social verilerine göre Nisan ayı raporlarında popüler yapım PUBG Mobile’ın düşüşü dikkatleri çekiyor.

PUBG Mobile için 'Cold Front Survival' modu yoldaPUBG Mobile için 'Cold Front Survival' modu yolda

PUBG Mobile düşüşe geçti

Karantina döneminde internet kullanımı ve oyun vakitleri giderek artmaya devam ederken, en çok indirilen uygulamalarda belli oldu. En fazla indirilen uygulama TikTok oldu. Video paylaşım servisi olan TikTok, kullanıcıların çokça vakit geçirdiği bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Diğer yandan ikinci sırada mesajlaşma servisi WhatsApp olurken, WhatsApp’ın hemen arkasında sırasıyla Facebook, Instagram, Facebook Messenger, Likee, Snapchat, Sharelt, Netflix ve Spotify yer alıyor. En çok indirilen mobil oyun tarafında ise Brain Out birinci sıradaki yerini alırken, ikinci sırada Hunter Assasin, WoodTurning, Joohny Trigger, PUBG Mobile, Free Fire, WormsZone.IO, Subway Surfers, Draw Climber, Rescue Cut yer alıyor.

PUBG Mobile’ın indirilme oranlarında düşme yaşaması noktasında hile yapan kişilerin çokluğu olduğu düşünülüyor. Oyun içindeki harcamalardaki sıralamada ise Game For Peace olduğu gözüküyor. Game For Peace’in arkasında ise Honor of Kings, Monster Strike, AFK Arena, Candy Crush Saga, PUBG Mobile ve Rise of Kingdoms yapımları yer alıyor. Oyun oynayan kişilerin yüzde 80’i cihaz tercih etmiyor. Herhangi bir cihazdan oynamayı tercih ediyorlar.


İlgili uygulamalar
PUBG Mobile'a PUBG Mobile'a "Kutup modu" geldi
PUBG Mobile 0.18.0 güncellemesi ile neler gelecek?PUBG Mobile 0.18.0 güncellemesi ile neler gelecek?

PAYLAŞ