Nintendo Switch'te Otomatik Uyku Modu Nasıl Ayarlanır? - Haberler - indir.com

Nintendo Switch'te Otomatik Uyku Modu Nasıl Ayarlanır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-31 10:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Oyun oynamayı sevenlerin en popüler taşınabilir el bilgisayarı olan Nintendo Switch daha uzun pil kullanımı sunmak adına çoğu kullanıcının bilmediği ayarlara sahiptir. Pilden tasarruf etmek adına mutlaka yapılması gereken otomatik uyku modu, kullanımda herhangi bir problem yaratmadığı gibi kullanıcıların sorunsuz bir şekilde bilgisayarını kullanmasını ve kullanmadığı durumlarda da maksimum tasarruf yapmasını sağlar.

Elektronik cihazların büyük bir bölümünde yer alan uyku modu kullanımında tüketimde verimlilik sağlamaktadır. Nintendo tarafından geliştirilen Switch adlı el oyun bilgisayarında da mevcut özellik desteklendiğinden dolayı özellik için cihaz üzerinden yapılandırmaların sağlanması yeterli olmaktadır. 

Nintendo Switch'te otomatik uyku moduna nasıl alınır?

Nintendo Switch için otomatik uyku modu ayarlarına erişilebilmesi adına ana sayfa bölümünde yer alan sistem ayarları seçilmelidir. Sistem ayarları penceresinin en alt bölümlerinde yer alan uyku modu seçimi ile birlikte kullanıcıların tüm uyku modu ile ilgili ayarlara ulaşması mümkün olacaktır. Buradan istenildiği gibi seçim yapılarak uyku modu aktif hale getirilebilir. Bu bölümde yer alan seçenekler ve açıklamaları ise şöyledir;

Otomatik uyku (Konsol ekranında oynatma): Otomatik uyku modu Switch ekranında oynanan oyunlarda hiçbir zaman uyku moduna geçilmemesi sağlanmalıdır. Bu bölümde asla seçeneği yer alsa da bu seçeneğin seçilmemesi tasarruf için önemlidir. Seçenekleri deneyerek en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz.

Otomatik uyku (TV ekranında oynatma): TV ekranda oynarken tasarruf için daha iyi bir seçenek sunulmaktadır. Bu bakımdan TV ekranına bağlandığında nasıl bir işlem yapılması gerektiği bu bölümden seçilmelidir. Cihazı özellikle HDMI - USB-C ile TV'ye bağlıyorsanız bu ayarı mümkün olduğunca düşük tutmalısınız.

Medya İçeriğini oynatırken otomatik uykuyu askıya al: Medya içeriğinin oynatılması sırasında herhangi bir işlem yapılmadığından otomatik uyku modları devreye girecektir Ancak bu durum kullanıcılar için istenen bir durum olmadığı gibi YouTube ve benzer uygulamalar üzerinden video izlerken uyku modunun devre dışı kalması adına bu seçenek üzerinden ayarlama yapılmalıdır. 

AC adaptörünün bağlantısı kesildiğinde uyan: Enerji kesintisi olduğunda cihazın otomatik olarak uyanmasını ayarlayabilir. Böylece cihazı fişten çıkararak kullanmaya başladığınızda kendiliğinden açılmasını sağlayabilirsiniz. 

Lityum iyon pillerin kullanıldığı Nintendo Switch’de aşırı ısınma gibi problemler yaşamamak adına dinlendirme yapılması önerilmektedir. Otomatik uyku ayarları ise bu dinlenme bölümlerinin cihaz tarafından kendiliğinden yapılmasını sağlamaktadır. 





PAYLAŞ