Nintendo Switch Satışları Memnun Etti - Haberler - indir.com

Nintendo Switch Satışları Memnun Etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-05 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Konsol üreticisi Nintendo firması 2016 yılına dair mali son çeyrek dilime ait bazı istatistikleri yayınladı. Bu yeni mali raporlar ile beraber şirketin yeni çıkartmış olduğu Swtich konsoluna dair bazı satış performansları da gün yüzüne çıkmış oldu. Resmi verilere göre 3 Mart tarihinde satışa sunulan yeni Nintendo Swtich konsolu ay sonuna kadar 2.74 milyon adet satış rakamı yakalamayı başardı. Nintendo'nun daha önceki açıklamalarında ise mart ayı içerisinde 2 milyon Switch konsolunun satılacağı ön görülmüştü.

Nitekim tahminler tuttu ve sonuçlar daha iyi geldi diyebiliriz. Oyun firması Nintendo, önümüzdeki yılın nisan ayı içerisinde son bulacak olan 2017 mali yılın içerisinde ise 10 milyon Switch satış hedefleri oldukları belirtiliyor. Bu hedefe ulaşıldığı taktirde Nintendo, 13 aylık bir dönemde toplamda 13 milyon adet Switch konsolu satarak bir başarı yakalamış olacak. Bu oyun konsoluna dair ilk ayda ki satış rakamlarına göre genel satış performansı noktasındaki performans oldukça iyi gözüküyor.

Nintendo, Switch konsolu üzerinde mart ayı içerisinde beklediği beklentilerin fazlası şeklinde bir performans sergileyerek iyi bir başarı ivmesi yakaladı. Şirket ise bu durum üzerine üretim sayılarını arttırarak piyasaya daha fazla konsol sürdü ve bu adıma rağmen Nisan ayı sonu itibariyle birçok kullanıcı piyasada Swtich konsol bulmakta zorluk çekiyor. Yıl sonu itibariyle 13 milyon Switch satma başarısı gösteren şirket, Wii U tarafında ömür boyu söz konusu bu seviyede kalmıştı.





PAYLAŞ