Nintendo Switch Pro iddialı geliyor - Haberler - indir.com

Nintendo Switch Pro iddialı geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Yakın zamanda gelmesi beklenen Nintendo Switch Pro için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu yeni konsol DLSS başta olmak üzere iddialı birçok detaylar ile piyasaya gelecek. Nintendo Switch Pro veya 2021 Switch modeli Bloomgerg kaynaklarına göre Nvidia’nın yeni bir grafik işlemcisine sahip olacak. Bu kapsamda DLSS desteği ne sahip olacak olan cihazın DLSS için GeForce RTZ GPU’lardaki ayrılmış tensör çekirdeği yapay zeka işlemcilerini kullanarak grafik performansını artıran bir yapay zeka işleme teknolojisi diyebiliriz.

DLSS’nin Türkçe karşılığı ise Nvidia tarafından Derin Öğrenme Süper Örneklemesi olarak ifade ediliyor. Bu teknoloji oyunlardaki kare hızlarını artırarak keskin görüntüler oluşturmak için derin öğrenme nöral ağının gücünden yararlanıyor. Temel olarak ise düşük çözünürlüğü yapay zeka ile yükselterek üstün bir performans kazandırmış oluyor.

Nintendo Switch'in çıkış başarısı şaşırttıNintendo Switch'in çıkış başarısı şaşırttı

Nintendo Switch Pro dikkat çekiyor

DLSS teknolojisinden yararlanacak olan Nintendo Switch Pro, yüksek bir performansa sahip olacak. TV’lere 4K çözünürlükte oyun aktarabilecek olan yeni Nintendo Switch Pro, söylenene göre 7 inç boyutunda Samsung imzalı bir OLED ekran üzerine kuruluyor. Daha güçlü CPU işlemci ile gelecek olan konsol, diğer yandan RAM miktarını da artırmış olacak. Fiyatının 350 dolar ile 399 dolar arasında olması beklenen Switch Pro, yıl sonuna kadar satışa çıkacak ve yüksek bir ihtimalle önümüzdeki dönemde hem teknik hem de tasarımsal olarak detayları belli olacak.


Microsoft, Nintendo ve Sony gibi devler oyun dünyasını güvenli hale getirmek için bir araya geliyorMicrosoft, Nintendo ve Sony gibi devler oyun dünyasını güvenli hale getirmek için bir araya geliyor
Nintendo Switch OLED ekranla gelebilirNintendo Switch OLED ekranla gelebilir

PAYLAŞ