Nintendo Switch OLED ekranla gelebilir - Haberler - indir.com

Nintendo Switch OLED ekranla gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-05 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bloomberg kaynaklı haberlere göre konsol üreticisi Nintendo, yıl içinde 720p OLED ekrana sahip yeni bir Switch modelini daha duyuracak. Söz konusu iddialara göre ekranların üretim noktasında Samsung mu yada Nintendo şirketi mi olacağı henüz belli olmuş değil. Oyun konsolu pazarında adı PlayStation ve Xbox kadar gündemde olmasa da, taşınabilir oyun konsolu denildiği zaman akla gelen ilk isimlerden olan Nintendo’nun Switch konsollarının ciddi bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Paylaşılan yeni bilgilere göre ise bu kitle çıkacak olan yeni versiyon ile beraber önümüzdeki günlerde daha da artış gösterecek.

Bloomberg’in Nintendo’ya yakın kaynaklarından aktarılanlara göre Japon video oyun şirketi, 2021 yılının ikinci yarısında yeni nesil bir Nintendo Switch modeli duyurmaya hazırlanıyor. Aktarılan bilgilere göre ise yeni Switch’in 7 inçlik bir Samsung OLED ekran ile gelmesi bekleniyor. Ayrıca Temmuz ayı ile beraber ise üretimin başlayacağı belirtiliyor.

Bir anne, Switch'in bir problemi için Nintendo'ya 5 milyon dolarlık dava açtıBir anne, Switch'in bir problemi için Nintendo'ya 5 milyon dolarlık dava açtı

Nintendo’dan yeni bir Switch konsol geliyor

Ekran pazarını yakından takip eden DSCC’nin kurucu ortağı Yoshio Tamura, konu hakkında Bloomberg’e yaptığı açıklama ile OLED ekranın mevcut Switch konsolunun LCD ekranına göre daha az batarya tüketeceği ve yüksek bir kontrast ile daha yüksek bir ekran tepki süresine sahip olacağı ifade edildi. İfade edilen bilgilere göre Nintendo Switch, dahili 720p ekrana sahip olacakken, TV bağlantısında ise 4K’ya kadar çözünürlük destekleyecek. Bloomberg’in konu ile alakalı Samsung ve Nintendo’ya ulaştığında bir yanıt alamadığını dikkate aldığını belirtelim.

Nintendo şirketinin 2021 yılında yeni bir Switch piyasaya süreceği noktasında söylentiler devam ederken, Nintendo başkanı Shuntaro Furukawa, şirketin Mart 2021 mali toplantısı esnasında yeni bir Switch modeli duyurma planlarının olmadığını belirtmişti. Bakalım beklentiler doğru çıkıp yeni bir Switch gelecek mi göreceğiz.


Nintendo Switch'in çıkış başarısı şaşırttıNintendo Switch'in çıkış başarısı şaşırttı
Microsoft, Nintendo ve Sony gibi devler oyun dünyasını güvenli hale getirmek için bir araya geliyorMicrosoft, Nintendo ve Sony gibi devler oyun dünyasını güvenli hale getirmek için bir araya geliyor

PAYLAŞ