Nintendo Japonya'da daha fazla ilgi görüyor! - Haberler - indir.com

Nintendo Japonya'da daha fazla ilgi görüyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 10:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft'un adeta hayal bile edemeyeceği bir şey sonunda gerçek oluyor. Xbox en sonunda Sony ve Nintendo'nın evi Japonda'da ilgi görmeye başladı.

Xbox Series X ve Xbox Series S, Sony'nin evi olan Japonya'da, Japon tüketiciler arasında popüler olmak adına harekete geçmiş gözüküyor. En azından Xbox'ın Asya bölgesi başkanı Jeremy Hinton'un söylediğine göre durum bu şekilde gözüküyor. Xbox ilk çıkışından bu yana Japonya'da pek başarı elde edemedi ve kötü denilebilecek düzeyde satış rakamlarına imza attı. Fakat Hinton, bölgenin artık "Xbox'ın dünya çapında en hızlı büyüyen pazarı" olduğunu ve stokların genellikle "birkaç dakika içinde" tükendiğini dile getirdiğine göre durum artık değişiklik göstermeye başladı. IGN Japonya ile konuşan Hinton, geçmişte Xbox konsollarından kaçınan Japon tüketicilerinden elde edilen tüksek satış rakamlarıyla geçtiğimiz yıl içerisinde "olağanüstü bir büyüme" gördüklerini söyledi.

İddialara göre Apple, Nintendo Switch'e rakip oyun konsolu tasarlıyorİddialara göre Apple, Nintendo Switch'e rakip oyun konsolu tasarlıyor

Hinton, "Japonya'da talebin kesinlikle arttığına şüphe yok ve görebildiğim verilerde, konsolların gerçekten yüksek bir yüzdesinin geçmişte Xbox konsollarına hiç sahip olmamış kişiler tarafından satın alındığını görüyorum" dedi. Aynı zamanda Hinton, Microsoft için cesaret verici bir diğer haberle, geçmişte bir Xbox konsolu almış olanların şimdi Series X ve Series S'e geçtiğinin de altını çizdi.

Hinton, "Ve konsol satın alan tüketicilerin bir sonraki segmenti, Japonya'da bizim için oldukça başarılı bir nesil olan Xbox 360'tan yükseltme yapıyor" dedi. "Yani yeni insanlara ulaşmamız açısından güçlü öncü göstergeler görüyoruz. Talep kesinlikle daha yüksek, stokların dakikalar içinde tükendiğini görüyoruz." Hinton "ince beyaz kutunun"  Xbox Series X'e göre daha fazla talep gördüğünü de dile getiriyor. Bu da Xbox Series S'in Japon tüketiciler arasında daha fazla karşılık bulduğunu gösteren detaylar arasındadır. Hinton ayrıca, "Ekosistemimizde şu anda tarihimizin herhangi bir noktasında sahip olmadığımız kadar çok Japon geliştiriciler tarafından oluşturulan içerik var. Sanırım Japonya'da daha önce hiç olmadığı kadar bağımsız geliştiricilerle geliştirme kitimiz var ve Japonya'da çok fazla yetenek ve büyüyen bir bağımsız sahne var" diyor.

Kısaca belirtmek gerekirse Microsoft, yeni konsollarının Japonya'da ilgi görmesinden oldukça memnun gözüküyor. Aynı zamanda daha fazla Japon yeteneği Xbox için geliştirmeye teşvik etmek adına hızla çalışmalara devam ediyor. Yakuza oyunları, Dragon Quest, Final Fantasy ve Scarlett Nexus gibi yakın zaman içerisinde çıkacak oyunlar, Japon geliştirici desteği söz konusu olduğunda Xbox'ın doğru yolda olduğunu gösteren detaylardandır. Şirketin artık bu ivmede çalışmaların devam etmesi bekleniyor. 

 


Yeni Nintendo Switch'de hala USB 3.0 kullanılacağı konuşuluyorYeni Nintendo Switch'de hala USB 3.0 kullanılacağı konuşuluyor
Nintendo Switch için 12.0.3 güncellemesi yayındaNintendo Switch için 12.0.3 güncellemesi yayında
Gamestop yeni Nintendo Switch konsolunu sızdırdıGamestop yeni Nintendo Switch konsolunu sızdırdı

PAYLAŞ