Nintendo etkinliklerde yayın yapılmasını yasakladı - Haberler - indir.com

Nintendo etkinliklerde yayın yapılmasını yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-16 14:30:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yayın yasağı yalnızca sadece Japonya'yı kapsıyor. 

Nintendo bugün içerisinde E3 2021 etkinliğinde yer alacak olan Nintendo Direct için detaylı bir açıklama da bulundu. Nintendo Japonya'nın paylaştığı tweet'te şirket, yayıncıların canlı olarak yayınlanacak olan Nintendo Direct'in görüntülerine canlı yayınlarında yer vermemelerini dile getirdi.

Nintendo Switch OLED ekranla gelebilirNintendo Switch OLED ekranla gelebilir

Nintendo Direct yayın yasağı

Japoncadan çevrilen duyuruda, "Nintendo Direct'i canlı yayını sırasında lütfen Nintendo Direct görüntülerini veya seslerini kendi canlı yayınlarınızda kullanmaktan kaçının. Etkinlik sona erdikten sonra, etkinlikle alakalı videolarınızı içerik ilkelerine uygun olacak şekilde yayınlayabilirsiniz" şeklinde konuştu.

Başarılı isim Nintendo açık bir şekilde yayıncılardan etkinliğin canlı bir şekilde görüntülerini ve seslerini kendi yayınlarında göstermelerini istemiyor. Elbette ki yayıncılar, canlı yayın esnasında izlemiş oldukları şeye tepkilerini gösterebilir ancak canlı yayın sırasında etkinliğin kendisinden herhangi bir görüntüyü ve sesi yayınlayamazlar. Nintendo Direct gibi etkinliklerin yayıncıların tepkilerine ve eleştirileriyle izlenmesi E3 2021'i eğlenceli bir değerlendirilen içerikler arasında yer alıyordu. Fakat Nintendo'nun bu isteği izleyicileri ve içerik yaratıcılarının tepkilerini üzerine çekti. Aynı zamanda birçok yayıncı son saniye içerisinde yapılan duyurunun ardından planlamış oldukları yayın alışını iptal etmek halinde kaldı. 

Bu kurallar sadece Japonya'yı kapsıyor olma ihtimali vardır

Nintendo Amerika veya Nintendo Avrupa'nın sosyal medya hesaplarından herhangi bir yayın kısıtlamasının söz konusu olmadığından söz ediyor. Bu mesajın dünya çapında bulunan yayıncıları mı yoksa yalnızda Japonya'daki yayıncılara mı yönelik olduğu ise şu an için belli değildir. Ancak Nintendo Japonya, web sitesi içerisinde yer alan yayın ilkelerinde güncelleme yapıldı ve bu kuralların ihlal edilmesi halinde kullanıcılar hakkında işlem başlatılacağı da belirtildi. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


Nintendo Switch Pro iddialı geliyorNintendo Switch Pro iddialı geliyor
Nintendo, Game Builder Garage ile oyun yapmayı öğretiyorNintendo, Game Builder Garage ile oyun yapmayı öğretiyor
İddialara göre Apple, Nintendo Switch'e rakip oyun konsolu tasarlıyorİddialara göre Apple, Nintendo Switch'e rakip oyun konsolu tasarlıyor

PAYLAŞ