Nintendo 140 hesabın saldırıya uğradığını açıkladı - Haberler - indir.com

Nintendo 140 hesabın saldırıya uğradığını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-10 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Oyun ve konsol şirketi olan Nintendo, geçtiğimiz Nisan ayında 160.000 kişiyi etkileyen saldırı olayı sonrasında şimdi ise 140.000 hesabın daha saldırıya uğradığını açıkladı. Şirket, güvenlik önlemlerini artıracağını ifade ederken, kullanıcılardan ise iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmelerini istedi. Geçtiğimiz Nisan ayında Japonya merkezli şirket Nintendo, toplamda 160.000 kullanıcının etkilendiği hesap bilgilerinin ortaya çıktığını açıklamıştı. Bu hesapların sahibi olan kişilerin ise giriş bilgileriyle beraber kullanıcı adları, ülkeleri, doğum tarihleri ve e-posta adresleri açığa çıkarken, diğer yandan ise bazı hesaplardan da sahibin haberi olmadan satın alımların gerçekleşmiş olacağı açıklanmıştı.

Bu yaşanan olay ile beraber her Nintendo kullanıcısı bir şok geçirdi ve bugün yeni bir şok daha yaşandı. Nisan ayında yaşanan hesap skandalı sonrasında bugün yapılan açıklamada 140.000 hesabın daha ele geçirildiği duyuruldu. Son duyuru ile beraber ise hacker saldırısına uğrayan kullanıcı sayısının 300.000’e eriştiği belli oldu.

PlayStation 5'in yeni etkinliğinin tarihi resmi olarak açıklandıPlayStation 5'in yeni etkinliğinin tarihi resmi olarak açıklandı

140.000 Nintendo hesabı saldırıya uğradı

Şirketin nisan ayında hesaplara izinsiz olan erişimleri araştırmaya başladığı biliniyordu. Bu araştırmalar neticesinde ise 160.000 kullanıcının hesabının ele geçirildiği sonucuna varılmıştı. Fakat Nintendo bunu açıkladığı günlerde ise bu olayın kaynağının Nintendo ağına gerçekleştirilen bir saldırı olmadığı belirtilmişti. Nintendo’ya göre ele geçirilen hesapların bilgileri farklı yollarla elde edildi. Nintendo cephesinden gelen açıklamalara göre 300.000’e erişen ele geçirilmiş hesapların sadece %1’lik bölümü yasa dışı şekilde giriş yapılmıştı. Bu durumda Nisan ayındaki açıklamayı desteklemiş oluyor. Öyle ki şirket, Nisan ayında yaptığı açıklama ile kullanıcılarından iki faktörlü doğrulamayı etkinleştirmeleri gerektiğini belirtmişti.

Hesabından izinsiz satın alım yapılan kullanıcılara şuan Nintendo tarafından para iadesi yapılıyor. Etkilenen kullanıcıların hesaplarından yapılan alışveriş, kredi kartı bilgilerinden değil PayPal üzerinden yapıldığı belli oluyor.


Netflix'i daha verimli kullanmanın 15 yoluNetflix'i daha verimli kullanmanın 15 yolu
Samsung ve Corning'ten geleceğe yönelik önemli ortaklıkSamsung ve Corning'ten geleceğe yönelik önemli ortaklık

PAYLAŞ