NFC kablosuz şarj desteği kullanıcıları sevindirecek - Haberler - indir.com

NFC kablosuz şarj desteği kullanıcıları sevindirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-07 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

NFC kablosuz şarj desteği kazanarak, maliyetlerde düşüş yaşanmasını sağlayacak. Akıllı cep telefonlarda yer alan NFC, kablosuz bir şekilde veri iletişimi yapmayı sağlıyor. Konuyla ilgili olarak yapılan duyuruya bakıldığında NFC şarj içinde kullanılabilecek. Bilindiği üzere kablosuz şarj desteği, şu an için sadece üst segment akıllı cep telefonlarında bulunuyordu. Hatta bazı modellerde ise tersine şarj uygulaması da kullanıcıların beğenisine sunulmuştur. 

NFC kablosuz şarj desteği kullanıcıların beğenisini kazanacak

Akıllı cep telefonlarda yer alan bu kablosuz şarj özelliği her zamankinden daha çok dikkat çekmeye başladı. Hatta öyle ki akıllı cep telefon üreticileri bu alanda bir yarış içerisindeler. Bu özelliğin modellerde yer alabilmesi için belli bir maliyet içine de girmeleri gerekiyor. Fakat orta segment telefonlarda da yer alan NFC ile beraber kablosuz şarjın yapıldığı onaylandı. NFC Forum üzerinden yapılan paylaşımla, standart olan bir NFC donanımına yerleştirilen bir anten sayesinde şarjın yapılabildiği gerçekleştirildi. Yapılan bu şarj işlemi ise 1 W olarak gerçekleştirildi. Şu an için oldukça düşük bir hızla olsa da NFC kablosuz şarj teknolojisi için önemli bir adım atılmış oldu. 

 one2TOUCH; Şarj Gerektirmeyen NFC Klavye one2TOUCH; Şarj Gerektirmeyen NFC Klavye

Şu an için birçok amiral gemisi modelde, orta segment sınıfında yer alan telefonların hızlı şarj hızını kablosuz şarj hızı olarak kullanmaya başladı. İlerleyen zaman içerisinde NFC'nin de yüksek hızlı bir şekilde destek sağlayabileceği de aktarıldı. Aynı zamanda NFC ile şarj esnasında veri transferi de yapılabilecek. Yeni akıllı cep telefonun şarj edildiği sırada dosya alışverişi de mümkün kılınacak. Bu teknolojinin akıllı saatler, fitness takip cihazları, kablosuz kulaklıklar, dijital kalemler ve buna benzer diğer ürünlerde kullanılabileceği belirtildi. Söz konusu bu teknolojinin kullanılması için gerekli olan donanım hakkında henüz bilgi verilmedi fakat NFC çiplerinde bu özelliğin kullanılabilir olması bekleniyor. Yani halihazırda NFC’nin bulunduğu cihazların kablosuz şarj yapması mümkün görünmüyor.


Android NFC Nasıl Kullanılır?Android NFC Nasıl Kullanılır?
Apple, iOS 12 ile NFC Desteğini GenişletebilirApple, iOS 12 ile NFC Desteğini Genişletebilir

PAYLAŞ