Netspeed ile Netflix iş birliği yaptı - Haberler - indir.com

Netspeed ile Netflix iş birliği yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-11 16:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Netspeed dünyanın en popüler ve en çok kullanılan dijital yayın platformu olan Netflix'in sunucularını Türkiye'de kurmak adına anlaşma sağladığı duyuruldu. Her iki taraf arasında yapılan anlaşma gereği Netflix'in sunucuları Türkiye'ye geldi. 

18 Mart 2021’den itibaren Netspeed üzerinden internet hizmeti alan Netflix kullanıcıları popüler olan bu dijital yayın platformunda yer alan yayınları yurtdışı sunucularından değil, direk olarak Netspeed'in 5 farklı bölgede yer alan trafik merkezlerinde konumlandırılan sunucular üzerinden erişim sağlayacağı belirtildi. Kısa bir süre öncesinde Netspeed ile Facebook arasında gerçekleşen anlaşma bağlamında Facebook, Instagram, Whatsapp ve Messenger platformlarına erişimde daha iyi bir deneyim sağlanması adına bu platformun sunucularını Türkiye'de kendi trafik merkezi üzerinden karşılaşacaklarını dile getiren Nertpeed, şimdi ise popüler platform Netflix ile anlaşma gerçekleştirdiklerini ve bu bağlamda ise 5 farklı bölgede yer alan trafik toplama merkezlerinde bu sunucuların kurumlarının tamamlanacak kullanıma açıldığı dile getirildi. 

Netflix'in Netflix'in "Sizin için indirilenler" özelliği Android cihazlar için yayımlandı

Netflix sunucuları Türkiye’ye geldi

Netflix sunucuları 18 Mart 2021’den itibaren Türkiye’nin her bir noktasından en iyi ve kaliteli bir şekilde hizmet sunmak adına Netspeed'in Türkiye'deki farklı bölgelerde bulunan 5 ayrı trafik merkezine yerleştirilerek hizmet vermeye başlanacak. Netspeed'in tüm bu içerikleri, Netspeed Trafik Merkezlerindeki sunucularında anlık bir şekilde güncellenerek yüklenecek ve bu sayede yurtdışı internet trafiğinin en yoğun saatlerde dahi Netflix kullanan aboneler direk olarak bu sunucular üzerinden içeriklere daha hızlı bir şekilde erişim sağlayabilecekler. Bu sayede kullanıcılar yurtdışında yer alan ve binlerce kilometre uzaktaki Netflix sunucularına erişim sağlamaya çalışıp veri çekmek zorunda kalmayacaklar. 

Çok daha hızlı kullanım sunuluyor

Netspeed’in Teknoloji ve Operasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Raci Ağsakallı yaptığı açıklama ile beraber özellikle de yoğun saatler içerisinde Facebook, Instagram, Messenger ve Netflix platformlarının trafiği, toplam internet trafiğinin yaklaşık yüzde 45’ini oluşturduğunu belirtti. Ağsakallı bu trafiğin Türkiye’den Yurtdışına çıktığını daha önce de 2 farklı bölge içerisinde konumlandırılan Facebook ve Instagram sunucularının yanı sıra 3 yeni bölgeye daha yeni sunucularını yerleştirilen ve şimdi ise 5 farklı bölgede yer alan Netflix sunucuları sayesinde Netspeed abonelerinin de artık yurtdışı trafiğine dahil olmadan çok daha hızlı bir şekilde ülkemizden platforma erişim sağlanacak. Ağsakallı; “Yapılan bu anlaşma ve çalışmalar neticesinde Netspeed aboneleri Netflix’e en hızlı erişecek kullanıcılar olacaklar bu sayede Film, Dizi ve Belgeselleri daha kaliteli ve keyifle izleyebilecekler” dedi.

Ağsakallı sözlerine şöyle devam etti: “Internet, günümüzde dünya çapında bilgi iletişimi için en önemli teknolojidir. Bu nedenle, arkasındaki altyapının mevcut ve gelecekteki ihtiyaçları destekleyecek şekilde ölçeklenebilmesini sağlamak çok önemlidir. Netspeed olarak bizler de yaptığımız anlaşmalarla içerik ve hizmet  sağlayıcı şirketlerin sunucularını ülkemize getirerek yurtdışından satın alınan trafiğin ulusal çapta korunması ve bu trafiğin diğer yönlerde optimum şekilde kullanılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”

“Müşterilerimize ekonomik olmasının yanında en üst düzeyde kaliteli hizmet sunan iyileştirmeler yapmaya devam ediyoruz. Planlarımız dâhilinde olan ve hâlihazırda devam eden bir sonraki adımımız, Amazon, Steam, Google gibi global oyun ve içerik sağlayıcı şirketler ile anlaşmalar sağlayarak doğrudan bağlantılar (Peering) ve mümkünse bu şirketlerin de sunucularını Türkiye’ye getirmektir. Türkiye’nin birçok ilinde ADSL, VDSL ve Fiber altyapılar üzerinden genişbant internet erişim hizmet veriyoruz. Taahhütsüz, limitsiz, kotasız internet, eve kadar kurulum gibi avantajlı hizmet ve kampanyalarımızın yanı sıra mevcut müşterilerimizin taleplerine en iyi şekilde cevap vererek müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefliyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.


Netflix iOS için Netflix iOS için "Fast laughs" özelliğini yayımladı
Netflix Türkiye, yeni üyelik fiyatlarını duyurduNetflix Türkiye, yeni üyelik fiyatlarını duyurdu
Netflix güncel fiyat listesiNetflix güncel fiyat listesi

PAYLAŞ