Netflix'ten Rootlu Cihazlara Engelleme Geldi - Haberler - indir.com

Netflix'ten Rootlu Cihazlara Engelleme Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-17 18:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bilindiği üzere online içerik platformları belli ücretler karşılığında kullanıcıları abone ediyorlar. Bunlara örnek olarak Netflix şirketini gösterebiliriz. Çevrim içi servis platformları her ne kadar güvenilir sistemler olsa dahi Android ekosisteminde kullanıcılar her türlü ücretli içeriği kırabiliyor ve yöntemler ile ücretsiz kullanımı sağlıyabiliyorlar. Bu noktada başlatılan çalışma ile artık korsan içeriklere karşı olarak Netflix Android tarafında yeni bir yazılım değişikliğine gitti. Bu noktada Android kullanıcılarının çoğu birçok içeriğe erişebilmek adına cihazlarının yazılımlarını kırıyorlar. Yani root işlemi yaparak modeli hem garanti dışı bırakıyorlar hemde her şeye erişebilir konumda oluyorlar.

Uygulama geliştiricileri ise yaptıkları engellemeler ile bu rootlu cihazlara yasaklar getirmeye devam ediyorlar. Google Play Store üzerinde bulunan ücretli uygulamaların çoğunu root ile beraber alternatif bir şekilde ücretsiz bir şekilde indirip kullanabiliyorlar. Ancak yeni geliştirilen engellemeler ile artık bununda önüne geçilecek. Bu noktada ilk adım Netflix'den geldi ve rootlu modellere karşı bir savaş başlattı. Netflix tarafından alınan bu engelleme kararı daha çok şuan yayında olan telif içeren içerikleri korumak adına uygulandı.

Çekirdek yazılım kırık bir cihaz ile bu içerikleri almak ve kopyalamanın kolay bir yolu bulunuyordu. Netflix ise bu korsan içerik paylaşımlarının önüne geçmek adına Android tarafında önemli bir adım attı diyebiliriz. Yapılan testler sonucunda ise .apk dosya uzuntasısı ile uygulamayı rootlu cihazlara kurmak ve çalıştırmak sorunsuz bir şekilde gerçekleşebiliyor. Fakat Netflix'in yapacağı güncelleme ile bu sorun ortadan kalkacak ve eski sürüme olan destekde geri çekilecek. Artık root erişimine sahip bir akıllı telefon modeline artık Netflix uygulamasını yükleyemeyeceğinizi hatırlatalım.





PAYLAŞ