Netflix'te Popüler İçerik Dönemi Başlıyor - Haberler - indir.com

Netflix'te Popüler İçerik Dönemi Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Geçtiğimiz günlerde piyasaya yeni giren rakipler ile gündemde adından söz ettiren Netflix, rakiplerine yenilmeyen çeşitli yenilikler yapmaya devam ediyor. Online içerik platformu Netflix CEO'su tarafından yapılan açıklamalara baktığımız taktirde şirket, kullanıcılarına yepyeni bir özellik sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılar, platform içerisinde popüler olan içeriklere kolay bir şekilde ulaşmak için haftalık olarak en popüler içeriklerin içinde yer aldığı yeni bir liste yayınlayarak kullanıcılarına kusursuz bir kullanım sunacak. Gerek kendi içerikleri gerek diğer içerikler ile kullanıcılarına film, dizi ya da belgesel niteliğinde içerikleri sunan Netflix, yepyeni bir özellik ile kullanıcıların kullanımı zenginleştirecek. 

Liste henüz plan aşamasında olup ardından test edilerek uygun olduğu anda kullanıma sunulacak. Dünyanın en büyük ve en popüler online yayın platformu olarak hizmetlerine devam eden Netflix, Apple TV+ ve Disney +'ın online içerik sektörüne girmesi ile beraber son derece zorlu bir rekabete girmeye hazırlanıyor. Oldukça dişli rakipler ile karşı karşıya olan Netflix, kullanıcılarını elinde tutmak ve hatta kullanıcı kitlesini artırmak adına platform üzerinde köklü değişiklikler yaparak gelişim göstermek adına çeşitli planlar üzerinde çalışıyor. Netflix şirketinde CEO olarak görev yapan Reed Hastings, yatırımcılara gönderdiği yeni bir mesajda yakın zaman içerisinde test etme aşamasına geçecekleri bir yenilikten bahsetti. Bu yenilik ile kullanıcılar platform üzerinden popüler içeriklere tek bir liste üzerinden erişim sağlayacaklar. 

Apple'dan sonra YouTube'da Netflix'e rakip oluyor!Apple'dan sonra YouTube'da Netflix'e rakip oluyor!

Netflix'e yeni bir özellik geliyor

CEO Hastings'in yatırımcılara gönderdiği notta yer alan bilgilere göre şirket, en popüler içerikler listesini ilk olarak İngiltere'de test edecek. Yakın zamanda Netflix'e gelecek bu özellik sayesinde bir haftalık aralıklarla yer alacak olan en popüler içer Top 10 şeklinde listelenecek. Online içerik platformu Netflix'te yer alan en popüler içeriklerin öne çıkarılması adına yakın zamanda gelecek olan bu özellik, kullanıcıların platformda bulunan popüler içeriklere kolaylıkla erişim sağlamasını kolaylaştıracak. Böylelikle kullanıcılar popüler içeriklere ulaşmak için zaman harcamadan liste içerisinden kolaylıkla seçim yapabilecek. Şu an için Netflix zaten kullanıcılarına ana ekranda trend olan içerikleri sunuyor. Fakat söz konusu trend listesinde yer alan içeriklerin kullanıcıların seyretme alışkanlıklarına göre değişiklik gösterdiği bilinen bir durumdur. 

Test aşamasına geçecek olan TOP 10 listesinde ise kullanıcıların izleme alışkanlıklarından bağımsız bir şekilde platformda bulunan en popüler içerikler yer alacak. Kullanıcılar yeni özellik sayesinde platformda bulunan en popüler içerikleri anında bulabilecek. Üstelik bu içerikler haftalık olarak güncellendiği için yeni ögelere de erişim sağlamak son derece kolay olacak. CEO Hastings, yakın zaman içerisinde Netflix'e gelecek olan 'haftalık TOP 10' listesinin, yılın ikinci çeyreğinde ilerleyen süreç içerisinde test edilmeye başlanacağının bilgisini verdi. Test aşamasında yer alan her yeni özellik gibi haftalık TOP 10 listesi de tüm kullanıcıların kullanımına sunulma ya da tamamen iptal edilme ihtimali elbette ki mümkündür. Netflix, yakın zamanda gelecek olan online yayın savaşları içerisinde kendine avantaj sağlamak adına yepyeni özellikler geliştirmeye yönelik hareket ediyor. 

 


İlgili uygulamalar
Netflix'in dişli rakibi YouTube TV’ye zam geldi!Netflix'in dişli rakibi YouTube TV’ye zam geldi!
Netflix kendi radyosu için çalışmalara başladı!Netflix kendi radyosu için çalışmalara başladı!
Netflix'in Yeni Rakibi Disney+'ın Fiyatı BelirlendiNetflix'in Yeni Rakibi Disney+'ın Fiyatı Belirlendi

PAYLAŞ