Netflix'in son çeyrek rakamları yükselişin devam ettiğini gösteriyor - Haberler - indir.com

Netflix'in son çeyrek rakamları yükselişin devam ettiğini gösteriyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-18 21:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Son dönemlerde yoğun bir rekabetin tam ortasında kalan Netlix için abone sayısının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Son çeyrek raporunu açıklayan Platformun yaklaşık 7 milyon abone kazandığı öğrenildi.

Bildiğiniz üzere Netlix dünyanın en popüler dizi ve film platformları arasında geliyor. Piyasaya giriş yaptığı dönemde rakibi olmayan ve orijinal içeriklerle büyük bir ses getiren platforma Apple, Disney rakip olmuştu. Bu rekabetten Netflix’in nasıl etkilendiği ortaya çıktı.

Netflix insanlar tarafından oluşturulan koleksiyonları test ediyorNetflix insanlar tarafından oluşturulan koleksiyonları test ediyor

Netlix üçüncü çeyrekte gelirini %32 arttırdı

Netflix'in Güncel Kullanıcı Sayısı Açıklandı

Artık ciddi bir rekabetin olduğu bu alanda Netflix için her mali yükseliş ve düşüşün büyük bir önem taşıdığını söylemek yanlış olmaz. Yılın üçüncü çeyrek raporunu açıklayan platformun abone sayısı tamı tamına 158.3 milyona ulaştı. Bu da demek oluyor ki Netflix son çeyrekte abone sayısına 6.8 kişi ekledi. Söz konusu bu artı yatırımcılar tarafından da yeterli olarak görüldüğünden Netflix’in hisseleri önemli bir yükseliş kazansa da bu rakam platformun beklediğinden düşüktü. Netflix son çeyrekte 7 milyondan fazla abone beklediği için açıklanan rakam platformu mutlu etmedi.

Yine de platformun kazandığı abone sayısıyla gelir 5.2 milyara çıkarak yüzde 32 oranında arttı. Netflix’in net karı ise 665 milyon dolara çıktı ve bu da yıl bazında yaklaşık olarak yüzde 50 oranında bir artış demek oluyor. Geçtiğimiz çeyrekte ciddi bir kayıp yaşayan platformun son çeyrek raporuna göre açıklanan rakamların geçen senenin iki katı olduğunu düşünürsek bu yine de platform için yadsınamaz bir başarı.

Netlix’in 7 milyon aboneye daha ihtiyacı var!

Netflix 125 Milyon Aboneye Erişti

Hatırlarasınız yılın ikinci çeyreği platform için tam bir kabus gibiydi. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde ciddi bir kullanıcı kaybıyla karşılaşan platformun karı da sektörün en düşük seviyelerine inmişti. Ancak bu çeyrek Amerika Birleşik Devletleri’nden 520 bin yeni abone kazanmayı başaran platform bu sayede yaşadığı kaybı da telafi etmiş oldu. Tabi yine de bu durumun yeterli olduğunu söylemek yanlış olur. Son iki çeyrekte düşüş ve yükseliş yaşayan Netflix için önemli olan bu yükselişi belirli bir oranda sabit tutarak, mevcut abone sayısını da elde tutmayı başarmak.

Özellikle Apple Tv+ ve Disney Tv+’nın ilerleyen dönemlerde daha farklı içeriklerle karşımızda olacağı düşünülürse Netflix’in rekabette güçlü kalması için kullanıcılarını elinde tutması çok önemli. Bunun yanı sıra Netflix’in kar etmeye devam etmesi platformun orijinal içerikler için 10 milyon dolar civarında borcu olduğundan da büyük bir önem taşıyor. Netflix’in borç durumu ve rekabetin sertleşeceği göz önünde bulundurulduğunda ilerleyen günlerde platformun durgun bir dönemden geçmesi bekleniyor. Apple ve Disney yanı sıra Warner Media ve NBCUniversal da kendi platformlarını piyasaya süreceğini de göz önünde bulundurursak Netflix’in başarısını devam ettirebilmek için önümüzdeki çeyrekte de 7 milyon civarında aboneye ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Platformun bu rekabetten ayakta çıkabilmesi için nasıl bir strateji izleyeceğini ve içerik platformları arasın da dengelerin değişip değişmeyeceğini ilerleyen dönemlerde birlikte göreceğiz.

 


İlgili uygulamalar
Netflix hesabına sahip olanları görmekNetflix hesabına sahip olanları görmek
Netflix Türkiye'den ne kadar kazanıyor? Dudak uçuklatan rakam!Netflix Türkiye'den ne kadar kazanıyor? Dudak uçuklatan rakam!

PAYLAŞ