Netflix'in sevilen özelliği Steam'e geliyor - Haberler - indir.com

Netflix'in sevilen özelliği Steam'e geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-17 16:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Netflix’in sevilen özelliğini kendi platformuna uyarlayan Steam “Ne oynasam” sorusunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Kalabalık bir içerik kütüphanesine sahip olan Netflix’in kullanıcılara sunduğu öneriler kişilerin zevklerine göre beğenebilecekleri içeriklerle buluşmasını kolaylaştıran bir algoritmaya sahip. Bir içeriği izledikten sonra “Sonraki Bölüm” ya da “Bunu İzle” yönünde yaptığı önerilere benzer önerileri Steam’da yeni bir güncellemeyle kullanıcılarına sunacak.

Ocak 2020 Steam indirimleri başladıOcak 2020 Steam indirimleri başladı

Steam’i aktif olarak kullanan birçok kullanıcı zaman zaman indirim dönemlerde denemek istedikleri oyunları indiriyor. Bu oyunlardan bazıları kütüphane arasında kaybolurken, bazıları da oynandıktan sonra gerilere düşüyor. Steam’in yayınladığı bu özellik sayesinde indirim döneminde satın aldığını oyunları “Sıradaki oyun” seçeneğiyle yeniden keşfedeceksiniz.

Steam’de ikinci el oyun dönemi mi başlıyor?

Steam’in en yeni entegrasyonu olan “Sıradaki oyun” özelliği önerileri kullanıcıların kütüphanesinde bulunan oyunlara göre belirleyecek. “Sahip olduğunuz ancak henüz denemediğiniz oyunlar arasından sizin için seçtiğimiz tavsiyeler” açıklamasıyla açıklanan özelliğin makine öğrenme sistemiyle geliştirildiği belirtildi. Mantık olarak Netflix’in algoritmasına çok benzeyen bu özellik Steam’de kullanıcıların nasıl oyunları oynadıklarını analiz edecek. Bunun yanı sıra size önerilen oyunların oynadığınız hangi oyunlara benzediğini de görüntüleyebileceksiniz. Oyunları üçer üçer analiz ettiği gözlemlenen sistem kütüphanenize erişerek unutmuş olduğunuz oyunları yeniden hatırlamanıza yardımcı oluyor. Oyunseverlerin “Ne oynasam” sorununa çözüm olması beklenen bu özellik gün itibariyle tüm Steam kullanıcılarının erişimine açılmış bulunuyor. İlerleyen dönemlerde yeni güncellemelerle farklı önerilerde bulunması beklenen Steam hakkında gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Steam 18.8 milyonluk anlık oyuncu sayısıyla rekor kırdıSteam 18.8 milyonluk anlık oyuncu sayısıyla rekor kırdı
Steam'den yeni açıklama; Kullanıcılar kaç saat oyun oynuyor?Steam'den yeni açıklama; Kullanıcılar kaç saat oyun oynuyor?

PAYLAŞ