Netflix'in oyun sektörüne girişi kesinleşti - Haberler - indir.com

Netflix'in oyun sektörüne girişi kesinleşti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-21 09:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Şuan için dünyanın en büyük film ve dizi izleme platformu olarak gözüken Netflix, oyun pazarına gireceği iddiaları kesinleşti diyebiliriz. Şirketin yayınladığı bir mesaj bu durumu doğrulamış oldu. Netflix’in bu sektöre nasıl gireceği noktasında ise önemli bilgiler paylaşıldı. Henüz bir süre önce Netflix’in Apple Arcade benzeri bir abonelik sistemine sahip oyun platformu üzerinde çalıştığı biliniyordu. Geçtiğimiz hafta gündeme düşen bu haber ile beraber Netflix’in bambaşka bir sektöre giriş yapacağı bir hayli dikkat çekmişti. Şimdi ise şirket kendi video oyunun geliştirmek üzere hazırlıklara başlamışa benziyor.

Netflix’den beklenen bomba içerik resmi olarak gelmese de, konuyu netleştiren bir gelişme yaşandı. Buna göre şirket, yatırımcılara gönderdiği bir mesaj ile oyun dünyasına açılacaklarını doğrulamış oldu. Henüz nasıl bir plan olduğu noktasında detay verilmese de, netleşti diyebiliriz.

Netflix, Steam'e rakip olabilir!Netflix, Steam'e rakip olabilir!

Netflix oyun sektörüne giriş yapıyor

"Oyunlara doğru genişlemenin erken aşamalarındayız, daha önceki Stranger Things ve etkileşim konusundaki çabalarımızın (Black Mirror, Bandersnatch) etrafında şekilleniyoruz. Orijinal filmlere, animasyona ve senaryosuz TV’ye yaptığımız genişlemeye benzer bir şekilde oyun oynamayı bizim için başka bir yeni içerik kategorisi olarak görüyoruz. Oyunlar, film ve dizilere benzer bir ek ücret ödemeden üyelerin Netflix aboneliğine dahil edilecek. Başlangıçta, öncelikle mobil cihazlar için oyunlara odaklanacağız. Sunduğumuz filmler ve diziler konusunda her zamanki gibi heyecanlıyız ve mevcut tüm içerik kategorilerimizde artan bir yatırım ve büyüme sahnesi bekliyoruz. Ancak orijinal programlamaya geçişimizin üstünden neredeyse on yıl geçtiğinden, üyelerimizin oyunlara nasıl değer verdiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için doğru zaman olduğunu düşünüyoruz."

Netflix’in bu noktada ne tarz oyunlar sunacağına dair bir açıklama bulunmuyor. Ancak Netflix’in bu pazarda büyük işler başarması bekleniyor diyebiliriz.


Spotify, Netflix dizisi oluyorSpotify, Netflix dizisi oluyor
Netflix GeForce Now ve Google Stadia'a rakip olacakNetflix GeForce Now ve Google Stadia'a rakip olacak

PAYLAŞ