Netflix'in eski yöneticisi dolandırıcılıkla suçlanıyor - Haberler - indir.com

Netflix'in eski yöneticisi dolandırıcılıkla suçlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-03 09:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dizi ve film platformu Nerflix’in eski yöneticilerinden biri olan Michael Kai, görevde olduğu dönemlerde şirketle iş yapmak isteyen diğer şirketlerden rüşvet almakla suçlanıyor.

Son dönemlerin en başarılı şirketlerinden biri olan Netflix bugün skandal bir söylentiyle sarsıldı. İddialara göre şirketin bilgi teknolojisi operasyonlarından sorumlu olan eski başkan yardımcısı Michael Kail, Netflix ile ortaklık kuran ve kurmak isteyen teknoloji şirketlerinden komisyon adı altında rüşvet alıyordu. Bu konu hakkında Kail’e dolandırıcılık ve kara para aklama iddialarıyla bir dava açıldı ve Kail bir buçuk hafta süren duruşmanın sonunda jüri tarafından suçlu bulundu.

Netflix Orijinal içeriklerin sayısında düşüş yaşanıyorNetflix Orijinal içeriklerin sayısında düşüş yaşanıyor

2011 senesinden 2014 senesine kadar Netflix'te görevine devam eden Kail, 2014’de Yahoo'nun CIO'su olarak rol almak için şirketten ayrılmıştı. Bu ayrılıktan kısa süre sonra şirket Kail'i dolandırıcılıkla suçlamış ve güvene dayalı görevlerini ihlal ettiğini belirterek Kail'e dava açmıştı. Fakat Netflix tarafından açılan bu davada taraflar 2015 yılında mahkeme dışında anlaşmaya varmışlardı.

Netflix Android için zamanlayıcı özelliğini test etmeye başladı

Ancak olay burada kapanmadı. 2018 senesinde FBI ve İç Gelir Dairesi tarafından yapılan bir soruşturmanın ardından Kail'e tekrar dava açıldı. Davacı taraf, Kail'in Netflix ile iş yapmak isteyen dokuz teknoloji şirketinden rüşvet aldığını ve faturalandırılan tutarın yüzde 15'ini kendisi için alacağı anlaşmalar yaptığına dair kanıtlar sunuldu.

Kail işlediği iddia edilen 29 ayrı suçun 28'inden geçtiğimiz cuma günü jüri tarafından suçlu bulundu. Bu doğrultuda Kail, en az 20 yıl hapis cezası ile karşı karşıya. Yapılan açıklamalara göre Kail, görevde olduğu süre boyunca 500.000 dolardan fazla rüşvetin yanı sıra Netflix'e ürün ya da hizmet sağlayan dokuz teknoloji şirketinden hisse senedi opsiyonu aldı.

Geçtiğimiz gün sonuçlanan duruşmanın ardından Netflix’den henüz bir açıklama gelmedi.


WhatsApp'da Netflix virüsü yayılıyor!WhatsApp'da Netflix virüsü yayılıyor!

PAYLAŞ