Netflix'in bağlantı sorunu çözüldü - Haberler - indir.com

Netflix'in bağlantı sorunu çözüldü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 17:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok tercih edilen dizi film platformu olan Netflix dün bazı problemlerle karşı karşıya kaldı. Bağlantı sorunuyla ilgili problem yaşayan kullanıcıların şikayetleri üzerine Netflix sorunun çözüldüğüne dair açıklama yaptı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle milyarlarca insanın evlerine kapanması Netflix kullanımının ciddi oranda artmasına neden oldu. Dün Amerika Birleşik Devletleri ve Batı Avrupa bölgesindeki bazı kullanıcılar platforma erişim sorunu yaşadıklarını aktardı. Sorun bildiren kullanıcılar arasında Türkiye’den kullanıcılarda vardı. Şikayetlerin ardından hızlı bir şekilde konuyla ilgilenen Netflix sorunun giderildiğini açıkladı.

Netflix'ten işini kaybeden set çalışanlarına 100 milyon dolarlık fonNetflix'ten işini kaybeden set çalışanlarına 100 milyon dolarlık fon

Kesinti uzun sürmedi

Şuanda pek çok ülkedeki insanın evlerine kapanması sosyal medya ve içerik platformlarının kullanımını ciddi bir oranda arttırıyor ve bu durum bazen bazı sorunlara neden olabiliyor. İnternet kullanımının yoğunluğu nedeniyle Netflix geçtiğimiz hafta Avrupa bölgesinde yayın kalitesini yüzde 25 oranında düşüreceğini açıklamıştı. Ancak bu önlem platformun yoğunluk nedeniyle zorlanmasına engel olamadı. Dün öğlen saatlerinden itibaren birçok Netflix kullanıcısı erişim problemiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Sanal sinema özelliği sunan Netflix eklentisi

“Business”in haberine göre kesinti yaklaşık bir saat boyunca devam eti. Şikayetlerin ulaşması üzerine sorun hakkında çalışmaya başlayan Netflix ise Twitter hesabı üzerinden sorunun çözüldüğünü “ Amerika Birleşik Devletleri ve Batı Avrupa’dan bazı üyelerimiz bu sabah yaklaşık bir saat boyunca web sitemiz üzerinden Netflix’i kullanamadılar. Şu an sorun düzeltildi. Rahatsızlıktan ötürü tüm kullanıcılarımızdan özür dileriz” sözleriyle paylaştı.


İlgili uygulamalar
Eve kapananlar için birbirinden eğlenceli 13 Netflix dizisiEve kapananlar için birbirinden eğlenceli 13 Netflix dizisi
Netflix'in piyasaya değeri Disney'i geçti!Netflix'in piyasaya değeri Disney'i geçti!

PAYLAŞ