Netflix'e Şİfreli Ebeveny Koruması Nasıl Eklenir? - Haberler - indir.com

Netflix'e Şİfreli Ebeveny Koruması Nasıl Eklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-03 15:36:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı ve üyeye sahip olan Netflix için çocuklara uygun olmayan içeriklerin engellenmesi noktasında ebeveyn şifreleme özelliği bulunuyor. Platformda çocuklara özel olan bir bölüm yer alırken ayrıca diğer yerlere erişilememesi için şifreli ebeveyn koruma özelliği bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Netflix hesabınızda ebeveyn şifresini aktifleştirmeyi anlatacağız. Netflix’te yer alan profillere dilerseniz yaş sınırı ekleyebiliyorsunuz. Bu sayede çocuğunuz için bir profil açabilir ve onun yaş düzeyine uygun olan dizi ve filmleri izlemesine olanak sağlayabilirsiniz. Bu yaş sınırı üzerinde kalan dizi ve filmler için ise şifreli bir sistem karşısına çıkacaktır.

Netflix Ebeveyn Şifresi Eklemek

Apple'dan Netflix Benzeri Servis GeliyorApple'dan Netflix Benzeri Servis Geliyor

İlk olarak internet tarayıcısı üzerinden Netflix hesabınıza erişin. Daha sonra hesap sayfası üzerinden Ayarlarda yer alan ebeveyn kontrolleri seçeneğine giriş yapın. Gelen ekranda ibr şifre belirlemeniz gerekiyor. Burada dört haneli bir şifre oluşturmanız ve harf içermemesi gerekiyor. Daha sonra koruma seviyelerini belirlemeniz gerekiyor. Bu noktada küçük çocuklar “tümü”, büyük çocuklar “7+”, gençler “13+” ve yetişkinler “16+ ve 18+” olmak üzere farklı seçenekler yer alıyor. Buradan dilediğiniz ayarı yaparak kaydet demeniz yeterli olacaktır.

Artık o profil üzerinden yetişkini içeriklere erişmek için şifre girmeniz gerekecektir. Dilerseniz bu şifreli sistemi bazı dizi ve filmler olarak da seçebilirsiniz. Bunun için yine ebeveyn kontrolleri üzerinden bir şifre belirlemiz gerekiyor . Daha sonra yer alan kutu bölümüne engellenmesini istediğiniz film veya dizi adını yazmanız gerekiyor. Bu işlem ile beraber yine o film ve dizi sayfasına girişte belirlemiş olduğunz ebeveyn şifresi istenecektir. Netflix’te bir film ve dizi engellemek bu kadar basit işlemlerden geçmektedir. Yine eklemiş olduğunuz bu ebeveyn şifresini aynı ayarlar paneli üzerinden kaldırabilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Netflix'e Kasım Ayı İçerisinde Girecek Muhteşem YapımlarNetflix'e Kasım Ayı İçerisinde Girecek Muhteşem Yapımlar
Netflix Önerilerini Nasıl İyileştirebilirsiniz?Netflix Önerilerini Nasıl İyileştirebilirsiniz?

PAYLAŞ