Netflix'den Gerçekliği Artıracak Yeni Özellik - Haberler - indir.com

Netflix'den Gerçekliği Artıracak Yeni Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-23 12:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en popüler dizi ve film platformu olan Netflix, gelecek dönemlerde telefonların titremesini sağlayacak bir mobil uygulama özelliği getirmek istediğini açıkladı. Bu özelliği sanal gerçekliği arttırmak için getirmeyi planlayan Şirket, aksiyon sahnelerinde telefonun titremesini sağlamayı hedefliyor. Bu özelliğin mobil uygulamalara getirilip getirilmeyeceği ise henüz bir netlik kazanmadı. 

Son birkaç senedir popüler televizyon kanalları artık yerini Netflixe bırakmaya başladılar. Netflix hem bu alanda rakibinin olmaması, hem de içerik sayısı olarak tüm türlerden yeteri kadar seçeneğe sahip olması sayesinde 140 milyondan fazla abone sayısına erişti. Sektördeki yerini korumak ve ilerletmek isteyen Netflix ise kullanıcılarına yeni özellikler sunmayı hedefliyor. Bununla ilgili çalışmalar ve fikir tasarıları evresine giren platform öncelikle mobil kullanıcılara yönelik bir özelliğin haberini duyurdu. Netflix’in sözünü ettiği özelliğin gelmesi durumunda ise, aksiyon ve macera filmi severler için dizi ya da filmleri mobil cihazlardan izlemeleri yeni bir deneyim yaratacak. 

Netflix'in Güncel Kullanıcı Sayısı AçıklandıNetflix'in Güncel Kullanıcı Sayısı Açıklandı

Netflix Sanal Gerçekliği Arttırıcı Özellikler Getirmeyi Düşünüyor 

Netflix nasıl değişti?

Ancak teknolojiyle ilgili olan kullanıcıların buna benzer özelliklere farklı uygulamalarda aşina olduklarını söylemek yanlış olmaz. Özellikle oyun sektörü, titreşim geri bildiriminden en çok yararlanan sektörlerden bir tanesi. Hem oyun kumandalarında hem de, akıllı telefonlarda daha gerçekçi bir oyun deneyimi için sunulan bu özellik kullanıcıların da son derece beğeniyle karşıladığı özellikler arasında. Ancak bu özelliği Netflix’in dizi ve filmler için getirmesi de, bu sektörde yapılacak olan bir ilk olma özelliğini taşıyor. 

Söz konusu özellik hakkında bir video yayınlayan Netflix’in kullanıcılarına sunmak istediği titreşim özelliğinin dezavantajları da bulunuyor. Aşırı aksiyon dolu sahnelerde ya da ard arda gelen aksiyon sahnelerinde bildirimlerin birbirlerine karışma durumu da söz konusu olduğundan Netflix’in bu karışıklığın önüne geçmek için nasıl bir yol tercih edeceği ise şimdilik bilinmeyenler arasında yer alıyor.  

Netflix Android Kullanıcıları İçin Güncelleme Yayınladı

Popüler dizi ve film platformu olan Netflix’in  yapmış olduğu açıklamaya göre bu durumu nasıl çözeceğini, henüz kendileri de bilmiyor. Bu çalışmanın en büyük öneminin inovasyon kültürünü desteklemesi olduğunu dile getiren Netflix, asla gerçek olmasalar bile çalışmalarına inandıklarını ve yeni fikirlerde bulunan yaratıcı düşünceleri kullanıcılarıyla paylaşmayı sevdiğini açıkladı. Bu açıklamadan da görüldüğü üzere henüz mobil cihazlara getirilip getirilmeyeceği belli olmayan özelliğin, cihazlara sunulursa karışıklıklarla baş etmek için nasıl bir yol izleneceğini ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Netflix'te Popüler İçerik Dönemi BaşlıyorNetflix'te Popüler İçerik Dönemi Başlıyor
Netflix Aboneliği Nasıl İptal Edilir?Netflix Aboneliği Nasıl İptal Edilir?

PAYLAŞ