Netflix Zarar Mı Ediyor? - Haberler - indir.com

Netflix Zarar Mı Ediyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-28 13:20:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dizi , film, belgesel konusunda oldukça büyük bir kitleye hitap eden Netflix, dünyanın en büyük ücretli içerik platformu olarak karşımıza çıkıyor. Nerede olursanız olun film,dizi, belgesel seyretme keyfinizi kusursuz bir şekilde yaşatan Netflix, korsan yayın sebebiyle her ay 192 milyon dolar kaybediyor. Her geçen gün çığ gibi büyüyen film sektörüne yeni bir soluk getirmek amacıyla tasarlanan Netflix, filmlerin hızla korsana düşmesi sebebiyle kullanıcı kaybediyor. Film sektörünün gelişmesi ile tür çeşitliliği de git gide değişmeye başladı. Bu durum karşısında kaliteli içerikleri değerlendirmek adına ücretli platformları değerlendirmek ile karşı karşıyayız. Fakat buna rağmen korsan yayıncılık da önüne geçilmez bir hal aldı. Elbette ki bu durumdan ücretli yayın yapan kurumlar nasibini almadan duramadı. 

Netflix Kullanıcı Kaybediyor

'Cord Cutting' diye tabir edilen İngilizce terim, Netflix hesabınız üzerinden aynı zamanda dört farklı kişinin bağlantı sağlamasıdır. Yani kendi adınıza bir hesap açıp bunu diğer üç kişi ile paylaşarak eş zamanlı olarak giriş yapacak içerikleri değerlendirebilirsiniz. Hesap açmak için yeni bir adres girmenize gerek yoktur. Var olan bir hesap üzerinden sorunsuz bir şekilde erişim sağlamanız mümkündür. İlk aşamada aile içi kullanımlar için hazırlanan bu özellik şu an hemen hemen herkes için hesaba ortak alma gibi durumları ortaya çıkarıyor. 

Xiaomi Pocophone F1 için Netflix güncellemesi geldi!Xiaomi Pocophone F1 için Netflix güncellemesi geldi!

Bu olay git gide değişim göstererek kullanıcıların durumu kendi lehine çevirmesi adına hesaplarına ortak bulma ve masrafları düşürme düşüncesini ortaya çıkardı. İlk bakışta çok zekice bir fikir gibi gözükse de pek etik olmayan bir durum ile karşı karşıyayız. Tam olarak bu duruma 'cold cutting' adı veriliyor. Türkçe karşılığı olarak da kordon kesme olarak adlandırılıyor. Bunu Netflix de fark etmiş olacak ki 192 milyon dolarlık kayıp ile karşımıza çıkıyor. Oldukça büyük bir zarara sebep olan cold cutting'in yakın zamanda önüne geçilmesi bekleniyor. 

Elde edilen veriler değerlendirildiği taktirde, Netflx hesaplarını bir başkası ile paylaşan ve masraf durumunu böylelikle çok daha aza indiren kullanıcılar ABD'de 26 aylık bir zaman diliminde 2017 dolarlık bir kar durumu söz konusudur. Yaşanan bu sorun sebebiyle Netflix cold cutting kullanıcıları ve elbette ki korsan yayıncılık nedenleri ile her ay 192 milyon dolar kaybettiğini dile getirdi. Elde edilen bu rakamlar 40 milyon dolarken Amazon Prime içinse 45 milyon dolar olarak karşımıza çıkıyor. 

Elde edilen tüm bu bilgilerin yanı sıra Netflix üzerinden açtıkları hesapları arkadaşları ya da bir başkası ile paylaştığı taktirde, bu kullanıcıların %60'ı bir şekilde banlanırsa paralı üye olmaya hazır olduklarını belirtmiş durumda olduklarını algılıyor. Ücretli olmasına rağmen görüntü kalitesi ve tür olarak seçenek bolluğu sayesinde gerçek kitlesini mutlu etmeyi başaran Netflix her geçen gün daha da büyük alanlara hitap etmeye yönelik hareket ediyor. 

 


Apple Netflix'e rakip sistemini Mart gibi tanıtacakApple Netflix'e rakip sistemini Mart gibi tanıtacak
Netflix içeriklerine ulaşmak için gizli kodlar nasıl kullanılır? Netflix içeriklerine ulaşmak için gizli kodlar nasıl kullanılır? 
Netflix’in İnternet Kullanımı nasıl takip edilir?    Netflix’in İnternet Kullanımı nasıl takip edilir?    

PAYLAŞ