Netflix Türkiye 2020 yılının en çok izlenen kategorilerini açıkladı - Haberler - indir.com

Netflix Türkiye 2020 yılının en çok izlenen kategorilerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-10 14:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

2020’yi geride bırakmaya başladığımız bu günlerde Netflix Türkiye’de bu sene ülkemizdeki kullanıcıların en çok hangi türleri izlediğini açıkladı.

Dünyanın en popüler çevrim içi dizi ve film platformu olan Netflix’in günümüzde Türkiye 3 milyonu aşkın abonesi bulunmakta. Kullanıcı sayısını günden güne arttıran platform bu yıla ait verilerini açıkladı.

Netflix için Netflix için "Top 50" özelliği yolda

Netflix’in yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de 2020 senesinde kullanıcıların en çok tercih ettiği tür dram oldu. Komedi ve standp-up türleri de en çok tercih edilen ikinci içerik kategorisi oldu. istatistiklere göre komedi türünün en çok tercih edildiği zaman dilimi pandeminin iyice etkilerini arttırdığı Nisan, Mayıs ve Haziran ayları.

Netflix'in piyasaya değeri Disney'i geçti!

Çoğu zaman sinema salonlarında izlemeyi tercih ettiğimiz aksiyon türü yapımlar ise bu sene Netflix’te en çok izlenen üçüncü kategori oldu. Platformun yayımladığı ebeveyn kontrolleri özelliği sayesinde içeriklerin farklı yaş gruplarına göre filtrelenebildiği eğitici ve eğlenceli çocuk yapımları da en çok tercih edilenler listesinde dördüncü sırada yer alıyor. Kendine has bir izleyici kitlesi bulunan korku ve gerilim yapımları ise listede beşinci sırada karşımıza çıkıyor.

Netflix Türkiye yaptığı açıklamada sadece en çok izlenen türleri değil, son dönemlerde izlenme oranlarında artış gözlemlenen türleri de duyurdu. Buna göre Reality türünün izlenmesinde geçtiğimiz seneye göre büyük bir artış gözlemlendi. Romantik yapımlarda geçtiğimiz yıla göre bu sene daha çok izlenirken üçüncü sırasında Güney Kore dramaları yer alıyor. Dördüncü sırada fantastik yapımlar, beşinci sırada ise animeler yer alıyor.

 


İlgili uygulamalar
Netflix Türkiye'de ofis açıyorNetflix Türkiye'de ofis açıyor
Activision Blizzard ve Netflix davalık olduActivision Blizzard ve Netflix davalık oldu

PAYLAŞ