Netflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Netflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-08 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın popüler dijital film seyretme platformu Netflix, kullanıcıların komik videolar arasında gezinmesini sağlayan yine popüler platform TikTok benzeri bir özellik üzerinde çalışmalara başladı. Bu özellik sayesinde kullanıcıların daha fazla Netflix programı izlemesi hedefler arasında yerini alıyor. 

Netflix yeni bir mobil özellik üzerinde çalışıyor

Big Mouth, Jerry Seinfeld ve Ali Wong gibi şovlardan elde edilen kesitler sayesinde kahkahaya doymak mümkün olacak. Bu özellik şu an için sadece belirli ülkelerdeki iOS akıllı cihazlarında kullanılabilir olacak. TikTok veya Instagram Reels gibi görünen bu özellik sayesinde uygulamada daha fazla vakit geçirilmesi hedefler arasındadır. Şovlarda, filmlerden veya programlardan biri dikkatinizi çekerse daha sonra seyretmek için kayıtlı listenize eklemek mümkündür. Ürün yenilikleri direktörü Patrick Flemming, “Her zaman üyeleri eğlendirmenin ve keşfetmeyi kolaylaştırmanın yeni yollarını arıyoruz.” dedi. Başarılı platform TikTok, uygulamasının piyasadaki büyümesi ve kullanıcıların beğenisini kazanıyor olması Netflix’in Fast Laughs isimli özelliğini eklemesine yol açtı.

Netflix Android için zamanlayıcı özelliğini test etmeye başladıNetflix Android için zamanlayıcı özelliğini test etmeye başladı

Son aylar içerisindeki kazanç raporları incelendiğinde Netflix, TikTok'u kendine rakip olarak görüyor. Aynı türde içerikler hazırlayan platformlar olmasalar da insanlar zamanlarını TikTok uygulamasında geçiriyor. Bunun sonucunda ise Netflix, iPhone kullanıcılarına cep telefonlarında vakit geçirebilecekleri yeni bir özellik daha sunuluyor. Bu sayede insanları tekrar Big Mouth ya da başka bir şov izlemeye ikna edebilecekleri düşünülüyor. Netflix stand–up içeriklerine oldukça fazla yatırım yapıldı. Adam Sandler ve Kevin Hart gibi yöntemlerle anlaşmalar yapılmıştır. Animasyonların listeleri hazırlandı. Çok fazla içerik için bu içeriklerin bir kısmı bazı kullanıcılarla buluşamadı. Söz konusu bu yeni özellik sayesinde gözden kaçan içerikler ise kullanıcıların beğenisine sunulacak. 

Eğlence sektöründe yeni bir platform hazırlamak isteyenlerden ziyade gözden kaçan içerikleri kullanıcılara hatırlatmak temel hedefler arasında yer alır. Bu sayede Netflix, TikTok uygulamasından farklı bir çizgi sergiliyor. Fast Laughs’a erişim sağlamak için alt gezinme menüsünü kullanmak yeterli olur. Şu an için iOS akıllı cihazlarını içeren özellik yakın zaman içerisinde Android cihazlarda test etmeye başlayacak. Söz konusu bu özellik sayesinde kullanıcılar daha geniş bir şekilde platformdan faydalanabilecekler. Konuyla ilgili yakın zamanda daha fazla detay verilmesi bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
Netflix'in önerilen içerikleri kullanıcıların cihazlarına otomatik olarak indirilecekNetflix'in önerilen içerikleri kullanıcıların cihazlarına otomatik olarak indirilecek
Netflix'in Netflix'in "Sizin için indirilenler" özelliği Android cihazlar için yayımlandı
Netflix iOS için Netflix iOS için "Fast laughs" özelliğini yayımladı

PAYLAŞ