Netflix Tasarruf Yolu Arıyor - Haberler - indir.com

Netflix Tasarruf Yolu Arıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-02 19:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Netflix kısa süre içerisinde dünyanın en çok izlenen dizi ve film platformu oldu. Son birkaç sene içerisinde orijinal içeriklere milyarlarca yatarım yapan şirketten bugün oldukça şaşırtıcı bir açıklama geldi. İçerik sayısı olarak binleri zorlayan şirket bundan sonrası için platformumda yer verdiği içerikler konusunda daha dikkatli olacağını duyurdu. Şirket finansman konusunda ileriye dönük bütçe kısıtlamalarına başvuracak. 

Netflix platformunun orijinal içerikleri günümüzde dünyanın en popüler ve en çok ilgi çeken dizi ve filmleri. NBC Universal, Disney Apple, WarnerMedia gibi şirketlerle çalışan Netflix’in giriş yaptığı pazarda rakibi olmaması da, şirketin kısa zamanda yoğun bir popülerlik kazanmasına yardımcı oldu. Bu durum ise Netflix’i dünya çapında güçlü ve benzersiz bir şirket haline getirmekle beraber yapım şirketleri arasındaki rekabeti kızıştırdı. Artan rekabet ortamı sayesinde, Netflix gelecek yapımlar için ayıracağı bütçelerde daha dikkatli olmaya karar verdi.  

Netflix kendi radyosu için çalışmalara başladı!Netflix kendi radyosu için çalışmalara başladı!

Netflix Sadece Orijinal İçeriklere Yatırım Yapacak 

Netflix Zarar Mı Ediyor?

Bundan sonraki dönemler için Netflix’ten yüksek bütçe alacak yapımların hem eleştirmenlerden iyi puanlar alması, hem de platforma önemli sayıda izleyici getirerek, platformdaki izleyicileri de çekmesi gerekiyor. Konuyla ilgili olarak Netflix İçerik Şefi Ted Sarandos; Ben Affleck’in baş rolde olduğu filmden örnek vererek, filmin 115 milyon dolara mal olduğunu ancak seyirciden beklenen ilgiyi göremediğini dile getirdi. 

Dünyanın en popüler dizi ve film platformu olan Netflix bundan sonra Triple Frontier’da yaşadığı bu tecrübeyi bir daha yaşamamak için gerekli olan önlemleri almayı planlıyor. Şirketin bu sene orijinal içeriklere toplamda 15 milyon dolar harcadığını hatırlayacak olursak, şirketin gelecekte güvenmediği yapımlara para yatırmayacağını da kesin bir şekilde ifade edebiliriz. 

Netflix, 2018 yılının izlenme rakamlarını açıkladı

İlk etapta izleyici çekmek ve kendini ispat edebilmek adına yüksek bütçeli yapımlara imza atmak zorunda kalan Netflix, kısa bir sürede olsa Oscar ve Emmy kazanabilecek içeriklere imza atabileceğini de kanıtlamak istedi. Bir süre sonra bu amacına ulaşan şirket, yapımlar arasında artan rekabetten de, daha güçlü bir hale gelmeyi hedefliyor. 

Apple ve Disney gibi şirketlerinde yakın zamanda Netflix gibi akış hizmeti sunacak olması, Netflix’in bundan sonrası için adımlarını daha dikkatli atmasını da sağlıyor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


İlgili uygulamalar
Netflix Paketleri Tekrar Zamlandı!Netflix Paketleri Tekrar Zamlandı!
Netflix Masaüstü İçin Pop-Out Özelliğini DeniyorNetflix Masaüstü İçin Pop-Out Özelliğini Deniyor

PAYLAŞ