Netflix sinir bozan özelliğini kapatma seçeneği sunacak - Haberler - indir.com

Netflix sinir bozan özelliğini kapatma seçeneği sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler dijital dizi ve film izleme platformu olan Netflix’in sinir bozucu bir özelliği için kapatma seçeneği geliyor. TV versiyonda sıkça uyuyakalanlar için sunulmuş olan “Hala izliyor musunuz?” özelliğini kapatma seçeneğini test etmeye başladı. Testlerin ne zaman sonlanacağı ve özelliğin ne zaman devreye gireceği ise henüz bilinmiyor. Netflix sadece geniş içerikli kütüphanesi ile değil sahip olduğu milyonlarca abonesinin kullanıcı deneyimine yönelik getirmiş olduğu yeniliklerde dikkat çekiyor. Sunulan özellikler kullanıcıların seyir zevklerini artırmaya yönelik oluyor. Netflix’in bu kapsamda kullanıcı dostu olan arayüzünde bir sinir bozucu detay bulunuyordu. Bu özelliklerden birisi de “Hala izliyor musunuz?” sorusu oluyordu.

Netflix’in bu özelliğine kapatma seçeneği geliyor

Netflix ücretsiz içerik devri başlıyorNetflix ücretsiz içerik devri başlıyor

Netflix’in sahip olduğu “Sonraki bölümü otomatik olarak oynat” özelliği hesabınzıda aktif ise bir dizinin diğer bölümüne geçerken art arda izlemeyi sürdürüyorsanız, bir sonraki bölümün ilk dakikalarında “Hala izliyor musunuz?” şeklinde bir uyarı göstererek devam edip etmediğinizi soruyor. Netflix’in daha çok TV karşısında uyuyakalanlara karşı sağlamış olduğu bu özellikte gereksiz veri kullanımının önüne geçilmesini sağlıyor. Ancak sevdiğiniz bir dizinin sezonunu bitirirken sürekli olarak karşınıza bu sorunun çıkması oldukça sinir bozucu olabiliyor.

Bazı abonelerin tepkilerine karşılık teyit edilen yeni bir gelişmeye göre, Netflix bu sinir bozucu özelliği kapatma seçeneğini test ediyor. Testin gerçekleşmesi ve sonlanması ile beraber tüm kullanıcılara yayınlanma sürecine kadar bu özellik aktif kalmaya devam edecek.  


Netflix CEO'su: Evden çalışmanın hiçbir yararını görmedikNetflix CEO'su: Evden çalışmanın hiçbir yararını görmedik
Netflix'ten 365 günlük içerik planıNetflix'ten 365 günlük içerik planı

PAYLAŞ