Netflix şifresi nasıl değiştirilir? - Haberler - indir.com

Netflix şifresi nasıl değiştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-29 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Netflix hesabınız için Android, iOS ve web üzerinden şifre değiştirme işlemlerinin nasıl yapılacağı konusunda bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Android, iOS ve web üzerinden dizi, film ya da belgesel takip etmek istendiğinde kullanılan Netflix hesabı için zaman zaman şifre değiştirme işlemleri yapmak gerekir. Özellikle de ortak hesap kullanılan durumlarda yani arkadaşlarınızla paylaştığınızda aniden istemsiz bir şekilde şifre farklı kişilerin eline geçebilir. Bu gibi durumlarda Netflix hesabınızın şifresini değiştirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınız konusunda yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Spotify, Netflix dizisi oluyorSpotify, Netflix dizisi oluyor

Android, iOS ve web'de Netflix şifresi değiştirme

iOS/iPhone Netflix şifresi değiştirme

iOS akıllı cihazınızdan Netflix şifresi değiştirmek diğer işletim sistemlerine göre biraz farklıdır. Maalesef, Netflix'in App Store üzerinden yüklenen mobil uygulamasında direk olarak şifre sıfırlama işlemi yapmak mümkün değildir. Bu sebeple tüm aşamaları browser üzerinden yapmanız gerekiyor. Akıllı cihazınızdan Safari ya da Chrome internet  tarayıcınızı açın ve işlemlere başlayın. 

- İlk olarak tarayıcınız üzerinden Netflix hesabınızı açın ve ayarlar bölümüne gidin.

- “E-posta adresi veya telefon numarası” ile “Parola” kısmından Netflix hesap bilgilerinizi yazın ve giriş yapın.

- Sayfayı aşağı kaydırdığınızda karşınıza çıkacak olan "parola değiştir" seçeneğini tıklayın.

- Ardından ise gelen ekranda ilgili olan alanları mevcut parolanızı ve yenisini yazı "Kaydet" butonuna tıklayın. 

Bu işlemleri yaparak iOS akıllı cihazınızdan Netflix hesabınızın şifresini değiştirebilirsiniz. Daha önce hesabınızı kullanarak farklı cihazlardan giriş yaptıysanız değişikliğin ardından tüm cihazlardan otomatik olarak çıkış yapılmasını isterseniz "Tüm cihazlarda yeni parola ile yeniden oturum açmayı gerekli kıl." kutucuğunu işaretlemeniz gerekir. Aksi halde diğer cihazlarda Netflix hesabınız açık kalmaya devam eder. 

Android cihazlarda Netflix şifresi değiştirme

Android akıllı cihaz bulunan telefon ve tabletlerde Netflix şifre değiştirme işlemleri de iOS cihazlardan pek de farklı değildir. Google Play Store üzerinden indirilen mobil uygulamalarda direk parola yenileme seçeneği bulunmuyor. Bu sebeple de Android cihazlarınızdan Chrome, Opera, Firefox gibi internet tarayıcısı üzerinden tüm aşamaları yapmanız gerekir. 

-  Öncelikle tarayıcı üzerinden Netflix hesap ayarlarına girin. 

- "E-posta adresi veya telefon numarası" ile "Parola" bölümlerine hesap bilgilerinizi yazıp giriş yapın.

- Sayfayı aşağı kaydırdığınızda "Parolayı değiştir" düğmesine dokunun.

- Ardından ilgili kısımlara sizden istenen mevcut parolanızı ve yenisini yazıp "Kaydet"e basın.

Bu adımların ardından Netflix parola değiştirme işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Hesabınızı farklı cihazlardan da açtıysanız ve şifre değiştirmenin ardından tüm cihazlardan hesabınızın kapatılmasını isterseniz "Tüm cihazlarda yeni parola ile yeniden oturum açmayı gerekli kıl." kutucuğunu işaretlemeniz gerekir. 

Web'den Netflix şifresi değiştirme

Netflix şifre değiştirme işlemi Windows, Mac, Linux işletim sistemi bulunan masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda Web üzerinden kolaylıkla yapılabilir. Öncelikle Safari, Chrome ya da kullandığınız farklı bir tarayıcı açın ve Netflix hesabınıza giriş yapın. Ardından aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz. 

- Sağ üst köşedeki profil simgesinin üzerine gelin, açılan menüdeki "Hesap" butonuna tıklayın.

- Karşınıza çıkan sayfada sağ kısımda yer alan "Parolayı değiştir" butonuna tıklayın. Ardından açılan ekranda istenen yerlere mevcut ve yeni istediğiniz şifreyi yazarak işlemi onaylayın.

Web üzerinden Netflix şifre değiştirme işlemi yapmak sadece bu kadardır. Tüm cihazlardan hesabınızın kapatılmasını isterseniz "Tüm cihazlarda yeni parola ile yeniden oturum açmayı gerekli kıl." kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın. 


Netflix GeForce Now ve Google Stadia'a rakip olacakNetflix GeForce Now ve Google Stadia'a rakip olacak
Netflix'in oyun sektörüne girişi kesinleştiNetflix'in oyun sektörüne girişi kesinleşti
Netflix'in son 3 aylık kullanıcı raporları açıklandıNetflix'in son 3 aylık kullanıcı raporları açıklandı

PAYLAŞ