Netflix, sansür uyguladığı iddialarını yalanladı - Haberler - indir.com

Netflix, sansür uyguladığı iddialarını yalanladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-01 17:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Kısa bir süre önce RTÜK’ün Netflix’teki ilk sansürünü uyguladığına yönelik çıkan haberlere, RTÜK’ten resmi açıklama geldi.

Bilindiği üzere, RTÜK son dönemlerde yayınlanan TV programlarında sıkı bir denetim uyguluyordu. Fakat bu denetim internet yayınları için geçerli değil. Bu durum bir süre önce değişti ve RTÜK’e internet yayınlarını da (Netflix, Blu Tv … ) denetleme izni verildi. İnternet yayını yapan kuruluşların, artık RTÜK’ten  lisans alması, 25 Eylül itibariyle zorunlu hale getirildi. Bu yasa çıktığından beri RTÜK henüz internet yayınlarına sansür uygulamamıştı. Fakat bir süre önce çıkan bir haberde, RTÜK’ün ilk sansürünü Netflix’tki bir animasyon filmine uyguladığı söylendi. RTÜK’ten bu habere gelen cevap gecikmedi ve kurum tarafından resmi bir açıklama yapıldı.

RTÜK sansür iddiasının doğru olmadığını açıkladı

RTÜK’ün internet yayınlarına müdahale edebilmesine, 25 Eylül tarihi itibariyle izin verilmişti ve bunun için 24 maddelik bir yönetmelik yayınlandı. Bir süre önce çıkan habere göre, RTÜK Netflix’te yayınlanan Over the Garden Wall (Bahçe Duvarının Ötesinde) adlı animasyon filmine ilk sansürünü uyguladı. RTÜK’ün, bir animasyon filmiyle başlamasının nedeni olarak da kurumun özellikle çocukların izlediği filmleri denetlemek istemesi neden olarak gösterildi. Fakat bu haberin ardından, RTÜK’ten kısa bir süre içerisinde resmi bir açıklama geldi ve sansür haberi yalanlandı. RTÜK, söz konusu filmde hiçbir değişiklik yapmadıklarını söyledi.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı;

“Netflix Türkiye, iddiaların aksine ilgili yapım üzerinde herhangi bir değişiklik yapmamıştır. Söz konusu yapımın yayın hakları farklı bir içerik üreticisinden satın alınmış olup, yapım Netflix’e şu an servisimizde yer aldığı haliyle teslim edilmiştir”




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ