Netflix Raporları Açıklandı: Büyüme Hedefleri Tutmadı! - Haberler - indir.com

Netflix Raporları Açıklandı: Büyüme Hedefleri Tutmadı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-19 18:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

2017 yılının ilk çeyrek dilimi yaklaştıkça piyasanın farklı kategorilerinde bulunan şirketleri mali ve finansal raporlarını açıklamaya başladılar. Bunlardan biri olan ve çevrim içi dizi film izleme platformu Netflix bazı raporlarını açıkladı. Yılın ilk 3 aylık diliminde 'sağlıklı' sayılabilecek bir kar edildiği gösteriliyor. Fakat kar edilse bile yine şirket için her şey yolunda gidiyor söylenemez. Öyle ki Netflix'in yılın ilk çeyreği için belirlediği gelir ve abone büyüme rakamlarının hedefleri tutturulamadı. 2.64 milyar dolar gelir elde edilen bu dönemde Netflix şirketinin yeni abone rakamı 5 milyon sınırının aşağısında kaldı. Yüksek fiyatlar ve ABD harici ülkeler ile beraber yılın ilk üç aylık kısmında 178 milyon dolar net gelir elde edildi.

Ancak bu belirtilen net gelir rakamı geçen yılın ilk çeyrek kar rakamlarının altında kaldığını gösteriyor. 100 milyon abone rakamlarının ise yılın ikinci çeyreği ile beraber rahat bir şekilde geçilmesi hedefleniyor. Yatırımcılara gönderilen mail ile yıllık gelir artışlarında 2016 yılının orta dönemindeki fiyat artışının önemli bir nokta olduğu belirtiliyor. Bu artışın ise ilerleyen dönemlerde ortalama seviyelerine inmesi ve üyelik rakamlarının artması ile beraberde bu noktaya gelindiği ifade ediliyor. Diğer yandan Netflix, 4K-UHD-HDR çözünürlüğe sahip abonelik paketinde küçük fakat istikrarlı bir artışın gözlemlendiği ifade ediliyor.

Netflix tüm bu raporlar ve rakamlar neticesinde piyasada bulunan birçok çevrim içi video ve televizyon servislerinin abone sayısı bazında hala çok önünde liderliğini sürdürüyor. Yatırımcılardan gelen canlı TV platformu sorularına ise böyle bir planın ve projenin henüz olmadığı belirtiliyor. Bu nedenden ötürü Netflix'in reklamsız ve isteğe bağlı içerik izlemenin aynı şekilde kalacağının altı çizilmekte. Ayrıca canlı spor yayınlarına da uzak durulmasının sürdüğü belirtilirken, bunun stratejik olarak düşünüleceğine devam edeceklerini belirtiyorlar.

Netflix ilk çeyrek ile tam olarak istediğini ortaya koyamasada, popüler dizilerin yeni bölümlerinin çıkışı ile beraber yılın ikinci çeyreğiyle beraber hem abone sayısında artış hemde genel itibariyle bir yükseliş olacağı hedeflenmekte. Bakalım bu büyüme uzun vadeli dönemlere sarkıtılabilecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ