Netflix orijinal içeriklerinin çekimleri için yeni bir stüdyo aldı - Haberler - indir.com

Netflix orijinal içeriklerinin çekimleri için yeni bir stüdyo aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-09 15:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Günümüzde oldukça popüler olan Netflix orijinal içerik konusundaki verimliliğini arttırmak amacıyla ve ihtiyaç duyduğu esnekliği sağlayabilmek için yeni bir tesis satın aldı.

Netflix orijinal içeriklerinin çekimleri için yeni bir stüdyo aldı

Geçtiğimiz yıl ABD'nin Los Angeles şehrindeki yeni bir merkeze taşındığını ve bu merkezde farklı prodüksiyon ihtiyaçlarına uygun bir altyapıya sahip olmanın önemini vurgulamıştı. Bu konuya hala büyük önem veren şirket, ABD'nin New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde bulunan ABQ Stüdyoları'nı satın aldı. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde New Mexico eyaletindeki prodüksiyonları için 1 milyar dolar gibi dev bir harcama yapmayı planlıyor.

Tesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldiTesla'nın yöneticisi Elon Musk yolun sonuna geldi

ABD'de film ve televizyon sektörünün kalbi Los Angeles'ta atsa da, yapım şirketleri farklı konumlarda da diziler çekiyor. Breaking Bad, Godless gibi dizilere ev sahipliği yapan New Mexico ve The Walking Dead ile Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nın çekildiği Georgia gibi eyaletler, Los Angeles'e göre daha az kalabalık olmaları nedeniyle daha çekici bir ortam sağlıyor. Buna ek olarak, teşvik ve vergilerin avantajlarının varlığı da yapımcıların rotaları çevirmelerini sağlıyor.

Yaklaşık olarak 16 bin metrekarelik bir alanı olan ABQ Stüdyoları, içerisinde dokuz farklı set kurma imkanı sağlıyor. Stüdyo daha önce Logan, Better Call Saul, Preacher ve Avengers gibi yapımların çekimlerine ev sahipliği yapmış. ABQ Stüdyoları'nı satın alarak orijinal Netflix içerikleri geliştirme sürecinde daha esnek ve daha verimli olmayı planlayan şirket, farklı içerikler ile izleyicileri kendine çekmesi bekleniyor. Orijinal içerikler, Netflix'in program stratejisinin temelini oluşturuyor.

Amazon Prime ve Hulu gibi diğer aktif rakiplerin yanı sıra, Disney gibi oldukça potansiyel rakiplerin hazırlıkları da orijinal içeriklerin önemini arttırıyor. 2018'de orijinal içerikler için 8 milyar dolar bütçe ayıran şirket, önümüzdeki dönemlerde portföyünün yarısını orijinal içeriklerden oluşturmayı hedefliyor. Netflix, özellikle günümüzde oldukça popüler. Milyonlarca kullanıcısı bulunan Netflix, dünya çapında tanınmış durumda. Özellikle son dönemlerde orijinal içerik üretmek için birçok çalışma sürdüren Netflix, dizileri ile izleyicileri kendine büyülüyor. Özellikle La Casa De Papel gibi diziler dönemlere damga vurarak Netflix'in abone sayısını ve izleyici sayısını oldukça arttırıyor.


Ekim'de Netflix'te Yayınlanacaklar Listesi AçıklandıEkim'de Netflix'te Yayınlanacaklar Listesi Açıklandı
Netflix, sansür uyguladığı iddialarını yalanladıNetflix, sansür uyguladığı iddialarını yalanladı
Teknosa Yönetiminden sürpriz ayrılık!Teknosa Yönetiminden sürpriz ayrılık!

PAYLAŞ