Netflix Orijinal içeriklerin sayısında düşüş yaşanıyor - Haberler - indir.com

Netflix Orijinal içeriklerin sayısında düşüş yaşanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-07 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Popüler platform Netflix, 200 aşkın abone sayısıyla dünyanın açık ara en popüler dijital yayın platformlarının başında gelir. Son seneler içerisinde üye sayısını artırmaya devam eden platformun büyüme hızı, pandemi yılında insanların evlerinde daha fazla vakit geçirmesi sebebiyle başarılı bir ivme kazandı. Fakat görünen o ki, pandemi Netflix için genel olarak bazı olumsuzluklar ve aksaklıkları da beraberinde getirdi. Salgın sebebiyle tepe taklak olan prodüksiyon ve çekim takvimi, şirketin adeta amiral gemisi diye nitelendirilecek olan orijinal yapımlarının sayısı bu yıl düşüşe geçti. 

Netflix Orijinal yapımlar pandemi sebebiyle %12’lik düşüş

Netflix ve Orjinal uzun bir zamandır hayatımızda yer alan ve artık birbiriyle özdeşleşen kelimelerdir. Öyle ki şirketin bu denli başarılı olmasının arkasında yatan esas sebep orijinal içeriklerinin bolluğuydu. ABD merkezli yayın devinin en çok izlenilenler listesine bakıldığında bu durum kolaylıkla görülüyor. Bu listenin ilk 10'unu The Witcher, Bridgerton, Queen’s Gambit ve Birdbox vb. gibi Netflix Orijinal içerikleri işgal etmekte. Bugün içerisinde elde edilen bilgilere göre Netflix için kritik derece önemli olan yapımlar konusunda işler pek de sanıldığı kadar iyi gitmiyor. Öyle ki orijinal içeriklerin sayısı geçtiğimiz senenin bu dönemine göre %12 oranında azaldı. 2020 yılının ilk üç ayında 180 adet orijinal içerik yayınlanmıştı. Bu yıl ise bu rakam 159'a kadar düştü. 

Netflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyorNetflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyor

Diğer platformlarda da aynı sorunlar gündemde

Göründüğü üzere içerik sıkıntısı Netflix ile sınırlı değildir. Bloomberg tarafından hazırlanan raporlara göre, Hulu; Disney Plus; HBO MAX ve Amazon Prime Video gibi diğer dijital yayın devleri de aynı sorunla karşı karşıyadır. Örnek vermek gerekirse, ABD'de çıkan popüler yapımda imzası olan HBO şirketinin dijital platformu HBO MAX bu problemin etkilerini en güçlü şekilde hissediyor. Öyle ki platform, "Generation" adlı yapımı dışında bu sene yayımladığı tüm içerikler çekimleri pandemiden önce yapılmış içeriklerdir. GBO Max, geçtiğimiz yıl bu dönem ise bu yıla oranla 5 katı içerik yayınlamıştır. 

Animasyon yapımlar çözüm olarak görülüyor

Pandeminin geleneksel yöntemle çekilen yapımlar üzerinde etkili olduğu kesindir. Netflix ve diğer platformlar için çözümün ne olacağı merak ediliyor. Bunun birden fazla cevabı olmasına rağmen en öne çıkan isim ise animasyon yapımlardır. Tahmin edileceği üzere, animasyon içerikler bir arya gelmeden de hazırlanabiliyor. Elbette ki animasyon yapımların bu özelliği pandemi süreci için büyük bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Yayın platformları bu avantajı, bu zorlu günlerde sonuna kadar kullanmayı tercih ediyor. Örnek vermek gerekirse, Netflix  geçtiğimiz aylarda 2021 yılında 40 adet anime içerik yayımlayacağını açıklamıştı. Bu sayı platform için bir rekor. Pandemi süreci içerisinde yeni içerik sıkıntısı yaşamaya başlayan platformlar için diğer çözümler ile eski yapımlar ve yabancı içeriklerdir. Bu dönemde Netflix daha fazla Hollywood filmi aldı. Bununla beraber ABD dışı yapımlara da ağırlık verildi. Bu durumun iki nedeni vardır. İlk olarak önceden çekilmiş yabancı yapımlar platformlar için büyük bir avantaj sağlanıyor. Diğer avantaj ise her ülkedeki Covid-19 önlemlerinin aynı derecede sıkı olmamasıdır.

 


Netflix'in Türkiye'deki kullanıcı sayısı açıklandıNetflix'in Türkiye'deki kullanıcı sayısı açıklandı
Netspeed ile Netflix iş birliği yaptıNetspeed ile Netflix iş birliği yaptı
Netflix hesap paylaşanları bulmaya odaklandıNetflix hesap paylaşanları bulmaya odaklandı

PAYLAŞ