Netflix önümüzdeki ay Türkiye'den çekiliyor mu? - Haberler - indir.com

Netflix önümüzdeki ay Türkiye'den çekiliyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-19 11:03:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Sosyal Medya

Kısa zaman önce RTÜK ile anılan Netflix, bu kez Türkiye'deki pazardan çekileceği iddiasıyla gündeme geldi. 

Amerika menşeili film ve dizi yapımcısı ve dağıtımcısı Netflix, Avrupa pazarı olmak üzere birçok ülkede bayrağı göğüsleyen bir şirket. Ülkemizde de oldukça büyük bir kitleye sahip olan dev şirket, en son RTÜK engeli ile karşılaşmıştı. Dijital dünyaya da RTÜK geleceği ilan edilince şirketlerin göstereceği reaksiyon merak konusu olmuştu. O reaksiyon  bir süre sonra Türkiye pazarından çekilme kararıyla geldiği iddia ediliyor. 

Netflix'e Rtük geliyor!Netflix'e Rtük geliyor!

RTÜK'ün yeni internet yönetmeliği sonrası Netflix'e sansür vb. geleceği söylentilerinden sonra henüz iddia değeri taşıyan çekilme kararı bekleniyordu. Bu konuyla ilgili doğruluğu henüz kesinleşmemiş bir haber ortaya atıldı. Twitter'ın fenomen isimlerinden Jared Wall, resmi hesabından Netflix'in Türkiye pazarından çekileceği iddiasını ortaya attı. Açıklamanın yanısıra Türkiye'ye olan tepkisini de göstermeyi ihmal etmedi. 

Sahip olduğumuz en iyi televizyon kaynağını mahvettiğiniz için teşekkürler. Güzel iş. Bravo.

My inside sources tell me that Netflix is most likely going to leave Turkey within the next month or so. Thanks, Turkish government, for ruining the best source of tv that we have. Good job. Bravo, really. Well done. Success after success. Genius. So impressive. — Jared Wall (@JaredWall01) August 18, 2019

Uğur Taşdemir: Netflix Rtük Denetimini Kabul Etmez!

Türk Tiyatro ve sinema ve dizi oyuncusu olan aynı zamanda seslendirme sanatçısı Uğur Taşdemir, konuyla ilgili açıklama paylaştı. Netflix'in bu denetimleri kabul etmeyeceğini, içeriklerinde değişikliğe gitmeyeceğini ve hatta Türkiye pazarından çekilme kararı alabileceğini söyledi.

Cansu Çamlıbel' den Yalanlama!

Hürriyet'in eski Washington temsilcisi Cansu Çamlıbel, bu iddiayı yalanladı. Kaynaklarının böyle bir durumun söz konusu olamayacağını belirttiğini açıkladı. 

Kaynaklarım Netflix’in Türkiye’den çekilme kararı aldığını yalanlıyor. Şu an için böyle bir durum olmadığını söylüyorlar. Sakin...

— Cansu Çamlıbel (@cansucamlibel) August 18, 2019

 Netflix tarafından henüz bir  açıklamanın gelmemesi kafaları karıştırdı.


10 kullanıcıdan 8'i Netflix'i bırakabilir10 kullanıcıdan 8'i Netflix'i bırakabilir

PAYLAŞ