Netflix Önerilerini Nasıl İyileştirebilirsiniz? - Haberler - indir.com

Netflix Önerilerini Nasıl İyileştirebilirsiniz?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-01 11:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Son dönemlerin en popüler dijital içerik platformlarından birisi olan Netflix, kişilerin benzer içeriklere ulaşmasını ve seveceği yeni içerikler keşfetmesinde de oldukça etkili. bu konuda yayınladığı bir blog yazısı ile kullanıcılarını bilgilendiren Netflix, küçük bir kaç detay ile birlikte Netflix önerilerinin daha başarılı kılınabileceğini açıkladı.

Netflix, sansür uyguladığı iddialarını yalanladı

Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!

Netflix öneri sisteminin mantığı ne?

Netflix tarafından yapılan açıklamaya göre öneriler üzerinde kontrol uygulayabilmenin tek bir yolu var. bu da herhangi bir film veya TV şovunu izledikten sonra oy vermek. Tek bir sayfa üzerinden derecelendirilen tüm içeriklerin görülebildiği bir sayfa da oluşturan Netflix, böylece kişilerin içerikler üzerindeki denetimi de arttırıyor. Netflix'in kullanıcılara sunduğu Netflix önerilerinde kullanılan veriler, kullanıcıların derecelendirmeleri. Bu nedenle, bu listeyi hassaslaştırmak ve daha iyi öneriler almak isteyen kullanıcıların bu küçük detayı es geçmemesi gerekiyor.

Önerilerde dikkate alınan diğer kriterler neler?

Derecelendirmeler, bulmacanın sadece bir kısmı. Netflix tam olarak izlemek istediklerinizi bilmek adına bir kaç detaya daha dikkat ediyor. bunlardan bir diğeri ise derecelendirmelerinizle benzerlik gösteren diğer kullanıcıların oyları. Sizinle aynı filmi beğenen kişilerin beğendiği diğer filmler de yine öneriler sıralamasında yer alıyor. Bu bakımdan eğer öneriler kısmını biraz daha özelleştirmek ve Netflix'ten tam olarak yararlanmak istiyorsanız izlediğiniz içerikleri oylamanız bu konuda size önemli bir destek sağlayacaktır.

Ücretsiz Netflix üyesi olmak ister misiniz?


İlgili uygulamalar
Netflix orijinal içeriklerinin çekimleri için yeni bir stüdyo aldıNetflix orijinal içeriklerinin çekimleri için yeni bir stüdyo aldı
Netflix bu yılı 146 milyon abone ile kapatmayı öngörüyorNetflix bu yılı 146 milyon abone ile kapatmayı öngörüyor
Apple'dan Netflix Benzeri Servis GeliyorApple'dan Netflix Benzeri Servis Geliyor

Netflix Türkiye Pazarına Giriş Yaptı


PAYLAŞ