Netflix Önemli Partner Disney İle Ayrılıyor - Haberler - indir.com

Netflix Önemli Partner Disney İle Ayrılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-11 16:00:22
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Çevrimiçi yayın platformları arasında hem ülkemizde hemde dünyada popüler olan servis Netflix, özellikle Amerika üzerinde sunmuş olduğu geniş içerik kitlesiyle kullanıcıların favori platformu olmayı başarmış durumda. Fakat son gelen bilgiler doğrultusunda Netflix için bazı partner sorunları ortaya çıktı. Bu doğrultuda çevrim için film ve dizi izleme platformu olan Netflix'in içerik kütüphanesi noktasında önemli kısım Amerika'da yer alıyor. Bu noktada kısıtlı içerik ve telif hakkın noktasında ülkemizde çok geniş bir yelpaze sunmasada, Amerika versiyonu için Netflix'e oldukça zengin içerik yapısına sahip diyebiliriz. Bu noktada Netflix'in anlaşma sağladığı önemli içerik partnerlerinden birisi olan Disney, Netflix üzerindeki yayınlarından geri çekilme kararı verdi.

Disney'in kendi çevrim içi yayın platformunu oluşturacağı için Netflix'ten ayrılma kararı alındığı düşünülüyor. Açıklanana göre 2019 yılı ile beraber Netflix ile yapılan ortaklık bitirilecek ve Disney ise kendi çevrim içi platformu üzerinden Pixal ve Disney içeriklerini yayınlamaya başlayacak. Geçtiğimiz eylül ayı ile beraber Disney içeriklerine sahip olan Netflix bu noktada yapımlarada artık yayın sahibi olamayacak. Bu noktada Star Wars ve Marvel filmleri bu durumun içinde olurken Netflix tarafından anlaşma bitirilse bile Marvel ve Star Wars lisansının Netflix'te duracağıda konuşuluyor.

Disney'in açıklamasını takiben Netflix, Amerika dışındaki kullanıcılar için bir açıklamada bulundu. Netflix'in açıklaması şu şekilde:

'Disney ile yaptığımız anlaşmalar, ABD dışındaki ülkelerde herhangi bir değişiklik olmadan devam etmektedir. Disney tarafından yapılan açıklamanın yalnızca ABD'deki sinemalarda gösterime giren filmleri kapsadığının altını çizeriz. Bu kapsamda ABD'deki Netflix kullanıcıları, 2018 yılı sonuna kadar sinemalarda gösterime girecek olan bütün yeni filmler de dahil olmak üzere Disney'e ait tüm filmleri, 2019 yılsonuna kadar Netflix üzerinden izlemeye devam edecektir. Netflix olarak Walt Disney Company ile Marvel TV alanındaki çalışmalarımız da dahil olmak üzere pek çok farklı alanda iş birlikliğimizi sürdürüyoruz.'

 





PAYLAŞ