Netflix, New York Stüdyosuna 100 Milyon Dolar Yatırım Yapacak - Haberler - indir.com

Netflix, New York Stüdyosuna 100 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-22 15:47:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Online içerik platformu olarak film keyfi ya dizi keyfi yapmak isteyenlerin bir numaralı adresi olan Netflix, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile New York'ta 100 milyon dolarlık bir yatırım yaparak açacağı yeni bir prodüksiyon merkezinin bilgisini verdi. Netflix, şu günlerde piyasaya giren rakipleri ile girdiği rekabette başarılı olabilmek için kedi bünyesine birçok yenilik katmaya devam ediyor. Apple TV+ ve Disney +'ın online içerik platformu olarak ortaya çıkması Netflix açısından ciddi bir rekabetin izlenimlerini vermişti. Güçlü rakipler ile karşı karşıya kalan Netflix, her geçen farklı bir yenilik ile piyasadaki yerini güçlendirmeye devam ediyor. Şu günlerde New York'ta ciddi yatırımlar sonucunda yapacağı yeni bir prodüksiyon merkezi açacağının bilgisini verdi. 

Netflix varlığını ve gücünü New York'ta anlamlı bir şekilde hissettirmeye ve hatta zamanla etkisini de artırmaya yönelik hamleler yapıyor. Çevrimiçi içerik sağlamak konusunda bir dev haline gelen, Netflix, New York'ta bir üretim merkezi kurmak için 100 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını doğruladı. Geçtiğimiz günlerde Netflix'in kendi içeriklerini üreteceğinin bilgisini vermiştik. Bunun ardından kendi üretim merkezini açan şirket yakın zamanda kullanıcı kitlesini daha da artıracak ve kaliteli içerikler sunmak konusunda rakiplerinin karşısında dik bir şekilde durmayı başaracak. New York Valisi Andrew Cuomo 'dan yapılan açıklamaya göre, süreçte yüzlerce yeni personel de işe alınacak. Gerek iş sahası gerek gelecek zaman içerisinde karşımıza çıkacak olan yeni online içeriklerin var olması takipçilerin dikkatini çekecek en önemli ögeler arasındadır. 

Netflix'in Yeni Rakibi Disney+'ın Fiyatı BelirlendiNetflix'in Yeni Rakibi Disney+'ın Fiyatı Belirlendi

Daha fazla kaliteli içerik gelecek

Brooklyn ve Manhattan'da üretim merkezi olarak açacağı ofisleri, gelecek beş yıl içerisinde New York'ta yüzlece yeni yönetici ve binlerce yeni üretim ekibinin işe alınacağının haberini veren Netflix, New York'ta ciddi bir iş sahası açacağının bilgisini vermiş bulunuyor. Hem işe alım süreçleri yaşanacak hemde kısa süre içerisinde ciddi kaliteye sahip online içerikler Netflix tarafından gelecek. Netflix yöneticilerinden Jason Hariton söz konusu konu ile alakalı yaptığı açıklamalarda; "New York, dünyanın en iyi yaratıcı ve yönetici yeteneklerinden bazılarına ev sahipliği yapan, çevre dostu bir ortam yarattı ve yeni üretim merkezimizle birlikte, Netflix'te onlara yer açmaktan heyecan duyuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Online içerik platformu Netflix'in planları arasında yer alan bu yeni üretim ofisleri Manhattan'da 888, Broadway'de ise 100 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak. Bu genişleme sayesinde zaman içerisinde bu sayıya daha yüzlercesinin de eklenmesi bekleniyor. Devlet, Netflix tarafından yapılan bu yatırım için şirkete 4 milyon dolara kadar vergi indirimi sağlayacağının bilgisi de elde edilen bilgiler arasında yerini alıyor. Netflix, rakiplerine karşılık olarak bu şekilde ciddi bir yatırım yapmayı planlıyor. Üstelik şirket, bu yatırımın karşılığında üreteceği ürünler ile yakın zamanda büyük kar elde edeceğinin bilgisini de veriyor. Uzun zamandır online içerik platformu olarak büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran şirket yeni adımları sayesinde daha da başarılı olmak adına gelişim gösteriyor. 


YouTube Netflix Gibi Etkileşimli İçerikler Üretmeyi PlanlıyorYouTube Netflix Gibi Etkileşimli İçerikler Üretmeyi Planlıyor
Netflix'in Güncel Kullanıcı Sayısı AçıklandıNetflix'in Güncel Kullanıcı Sayısı Açıklandı
Netflix'te Popüler İçerik Dönemi BaşlıyorNetflix'te Popüler İçerik Dönemi Başlıyor

PAYLAŞ