Netflix Masaüstü İçin Pop-Out Özelliğini Deniyor - Haberler - indir.com

Netflix Masaüstü İçin Pop-Out Özelliğini Deniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-24 18:02:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük dizi ve film izleme servisi olan Netflix, yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Dijital yayıncılık noktasında sahip olduğu kitle ve üye sayısı ile dikkatleri üzerine toplayan Netflix, mobil platformlarda da aktif bir şekilde yer alıyor. Şimdi ise Netflix’in masaüstü versiyonu için yeni bir pop-uot video oynatıcısı özelliğini test ettiği ortaya çıktı. Bu yeni video oynatıcısının macOS ve iOS tarafından desteklenen herhangi bir web sitesi yada uygulama içinde kullanılabilen benzer bir pop-out video oynatıcısı olacak.

Netflix Masaüstüne Pop-out Desteği Geliyor

Tom Clancy's The Division Oyunu Netflix Filmi OluyorTom Clancy's The Division Oyunu Netflix Filmi Oluyor

Masaüstü tarafına gelecek olan bu yeni Pop-out oynatıcı özelliğini kullanmak için ekranın altında yer alan butona tıklamanız gerekiyor. Daha sonra ise videoyu ekranın herhangi bir yerine sürükleyip bırakabilecek ve bu sayede başka bir iş ile uğraşırken film veya dizi oynatmaya devam edeceksiniz. Bu özellikte henüz altyazı desteğinin olmadığı fakat oynatıcı boyutunun değiştirilebileceği belirtiliyor. Bu noktada Pop-out oynatıcı Netflix’in kendi entegrasyonu olacak ve Safari veya Chrome gibi tarayıcılarda var olan resim içinde resim desteğini kullanmayacak.

Netflix tarafından Engadget tarafına yapılan açıklamada bu özelliğin henüz test aşamasında olduğu ve kullanıcılar için oldukça faydalı bir özellik olduğu belirtiliyor. Hem kullanıcı için hem de netflix için olumlu bir özellik olduğu belirtilirken, içeriklerin daha fazla izlenmesine yönelik bir hamle olarak gözüküyor. Netflix bu durumu yerleşik sistem araçları ile iOS ve Mac kullanıcılarına sunabilir. Fakat telif hakkı koruması için ise kendi oynatıcısı için kullanıma sunacak. Netflix’in bu noktada PC ve Mac platformlar arasında nasıl bir fark ve ayrım yapacağı ise merak ediliyor. Henüz bu özellik resmi olarak gelmezken, özelliğin çok yakın bir zamanda tüm Netflix kullanıcıları için aktif edileceği bekleniyor.  


Netflix Paketleri Tekrar Zamlandı!Netflix Paketleri Tekrar Zamlandı!
Netflix'den Gerçekliği Artıracak Yeni ÖzellikNetflix'den Gerçekliği Artıracak Yeni Özellik

PAYLAŞ