Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor! - Haberler - indir.com

Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-05 17:25:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Birbirinden başarılı yapımları ile gündeme gelen şirket Hollywood'un dev medya şirketlerine korku salan Netflix, bu görkemli yolculuğunda önemli bir adımı daha geride bıraktı. Popüler streaming yayın hizmeti, küresel internet trafiği konusunda ünlü video paylaşım platformu YouTube'u geçerek birinci sıraya yerleşti.

Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!

1998 - 2005 yılları arasında DVD kiralama ile hayatına başlayan şirket, bugünlerde dünyanın en büyük medya devlerinden birisi haline geldi. Bünyesinde barındırdığı dizi ve filmlerle çoğu insanın vazgeçilmezi konumunda. Sinema endüstrsinin dijital dönüşümüne rehberlik eden bu şirket, piyasadaki dinamikleri baştan aşağı değiştiriyor. Netflix'in ayak izlerini takip eden Disnet ve Warner Bros gibi Hollywood devleri, yakın bir zaman içerisinde kendi çevrimiçi platformlarını oluşturacaklar. Tabi Netflix gibi bir şirketi tahtından indirmek oldukça zor olacaktır.

Netflix nasıl değişti?Netflix nasıl değişti?

Kanadalı veri analitiği yapan bir şirket olan Sandvine'in araştırmasına göre, küresel çapta 130 milyondan fazla abonesi bulunan Netflix, internet trafiğinin yaklaşık olarak yüzde 15'ini oluşturarak Google'ın popüler video paylaşım platformu olan YouTube'u geride bırakıyor. Sandvine'in yöneticilerinden olan Cam Cullen, videonun internet trafiğindeki ağırlığının gelecek dönemlerde daha da artacağını belirtti ve "Giderek daha fazla yüksek çözünürlüklü içerik üretiliyor ve kullanıcılar giderek daha fazla 4K çözünürlüklü içerik izliyor" dedi. Toplam internet kullanımının yanı sıra, yüzde 17 ile web tarayıcıları ve yüzde 7,8 ile oyun ve yüzde 5,1 ile de sosyal medya geliyor. Rapordaki bazı verilere göre, ABD'de internet kullanımının en yüksek noktaya ulaştığı saatlerde, Netflix trafikteki tüketim payı yükselerek yüzde 40 oranına ulaşıyor. 

Netflix, her ne kadar genel internet tüketiminde zirvede olsa da, Avrupa'daki tüketim verilerine bakıldığı zaman video paylaşım platformunun arkasında görünüyor. Öte yandan da Amazon, yayın akışı hizmeti sağlayan Prime'da da önemli bazı yükselişler mevcut. Fakat Disnet ve DC'nin de streaming yayın piyasasına adım atması ile birlikte bu rakamlara yeniden bakılması gerekebilir. Netflix içerisinde yüzlerce dizi ve film barındırıyor. Küresel çapta milyonlarca abonesi bulunan Netflix ülkemizde de oldukça sık kullanılır duruma geldi. Hatta ilk defa Netflix'e Türk dizisi çıkacak.


Netflix'ten 4K video nasıl izlenir?Netflix'ten 4K video nasıl izlenir?
Netflix HDR desteği alacak telefonlarNetflix HDR desteği alacak telefonlar
Netflix, Yeni Ultra Üyeliğini Testlere BaşladıNetflix, Yeni Ultra Üyeliğini Testlere Başladı

PAYLAŞ