Netflix kullanıcı şikayetlerine çözüm sunacak - Haberler - indir.com

Netflix kullanıcı şikayetlerine çözüm sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-07 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Online içerik seyretme platformu Netflix, hem ülkemizde hem de dünyada milyonlarca kişiye ev sahipliği yapıyor. Platform her geçen gün daha da büyüyerek yükselirken ürün portföyünü de geliştirmeyi ihmal etmiyor. Netflix kullanıcıları bir süredir platformun sunduğu bazı özelliklerden pek de memnun değiller. Neyse ki bu süreç uzamadan popüler platform Netflix, sorun teşkil eden konulara çözüm getirdi. Her ay yenilenen dizi, film, belgesel ve diğer ürünler ile platformun gelişmesini sağlayan Netflix, bunlara ilave olarak kullanıcılara daha keyifli bir ortam sunmak adına arayüzde de dönem yenilikler sunuyor. Şöyle ki, Instagram hikayeler kısmında olduğu gibi dikkat çeken içeriklerin fragmanları hikaye formatında kullanıcıların beğenisine sunuluyor. 

Platformun bu konuda pek de sevilmeyen özelliği ise söz konusu bu fragmanların otomatik bir şekilde oynatılmasıdır. Platforma girdiğinizde dizilere göz atarken birden üzerine geldiğiniz içeriğin fragmanı otomatik olarak oynatılmaya başlıyor. Bazı Netflix kullanıcıları da hangi içeriği seyredeceklerine karar verirken televizyonun ya da bilgisayarın sesini kapattıklarını dile getiriyor ve bazıları ise bu sisteme bir çözüm bulmak için üçüncü parti uygulamalarından faydalanmaya razı geliyor. Fakat neyse ki platform bu konuda kullanıcıların sesini duyuyor ve platforma yenilik getiriyor. Bildiğiniz üzere Netflix, uzun süredir hayatımızda olan ve kullanıcıların birbirinden farklı yapımlara tek bir adres üzerinden ulaşmasını sağlayan birbirinden farklı özellikler sunuyor. 

Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!

Netflix, fragmanları otomatik oynatma özelliğine çözüm sunuyor

Her geçen gün farklı yapımlar ile geniş bir dünya sunarken müşterilerine daha profesyonel bir kullanım sunmak adına yeni özellikler getirmeyi de ihmal etmiyor. Netflix platformunun fragmanları otomatik oynatma özelliği bazı kullanıcıları rahatsız ediyor. Netflix, bu rahatsızlığı ortadan kaldırmak adına harekete geçti. Şöyle ki kullanıcılardan aldığı olumsuz geri dönüşler nedeniyle popüler çevrimiçi içerik platformu fragmanları otomatik oynatma özelliğini belki kapatabilir olması daha doğru olacağına karar vermiştir. 

Netflix'in resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruda artık içerik önizlemelerini kapatabileceği yönünde bilgiler vardır. Bu yeni seçenek profil özelinde sunulacak. Yani kullanıcıların istekleri doğrultusunda fragmanları otomatik olarak oynatma özelliğini kapatabilirsiniz. Söz konusu bu özelliği beğenmediyseniz hesabınıza girmenin ardından Profil Düzenle kısmında, "İçeriklere göz atarken önizlemeleri tüm cihazlarda otomatik oynat" seçeneğini kapatabilir ve artık kendi profilinizde fragmanlar otomatik olarak oynanmamasını sağlayabilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Netflix'e reklam gelecek mi?Netflix'e reklam gelecek mi?
Netflix suistimaller nedeniyle ücretsiz deneme sürümünü Türkiye'den kaldırdı!Netflix suistimaller nedeniyle ücretsiz deneme sürümünü Türkiye'den kaldırdı!
Netflix Türkiye'den hakkında resmi açıklama!Netflix Türkiye'den hakkında resmi açıklama!

PAYLAŞ