Netflix insanlar tarafından oluşturulan koleksiyonları test ediyor - Haberler - indir.com

Netflix insanlar tarafından oluşturulan koleksiyonları test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-26 10:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Dünyanın en büyük dijital içerik platformları içerisinde yer alan Netflix’in aktif kullanıcı sayısı günden güne artıyor. Kullanıcıları dizi ve film zevklerini dikkate alarak uygun içeriklerle buluşturmak konusunda da başarılı bir algoritmaya sahip olan Netflix, farklı içeriklerden haberdar olmak isteyen kullanıcılarını da unutmuyor. Netflix’in kullanıcılarına sunduğu öneri seçenekleri arasında editörler tarafından oluşturulan listeler de yer almakta.  

Netflix gibi dizi ve film platformları için ve dijital müzik kütüphaneleri için kullanıcılara sundukları yayın akışı büyük bir önem taşıyor. Kullanıcılara sunulan akıllı önerilerin, kullanıcının zevkine uygun içeriklerden olması için platformlar genelde yapay zeka destekli algoritmalar geliştiriyorlar. Bu konuda gayet başarılı seçimlerde bulunan Netflix’in yeni bir karar alarak geliştirdiği algoritmayı ikinci plana atacağı öğrenildi. 

Netflix önümüzdeki ay Türkiye'den çekiliyor mu?Netflix önümüzdeki ay Türkiye'den çekiliyor mu?

Netflix editör önerilerini elle yapacak! 

Dijital içerik platformlarının bazılarında platformların “Koleksiyonlar” olarak adlandırılan listeleri bulunuyor. Bu listelerin düzenlenmesi ise genelde editörler tarafından yapılıyor. Bu sayede kullanıcıların daha farklı içeriklere yönlendirilmesi mümkün oluyor. Özellikle Spotify’de kullanılan bu özellik Netflix’te de kullanılmaya başlanacak.  

Netflix Android Kullanıcıları İçin Güncelleme Yayınladı

Kullanıcılara önerileri yapay zeka destekli algoritmalara göre yapan Netflix, kullanıcıların  platformdan daha farklı içeriklere erişebilmesini sağlamak için özel öneri listelerini editörler tarafından seçilen içeriklerle oluşturacak. 

 

“Kolkesiyonlar”ın kullanıcılar açısından diğer önemli özelliği ise kullanıcıların bu listeyi takip edebilme seçeneğine sahip olmaları. Bu sayede editörler tarafından oluşturulan haftalık ve aylık listelere erişebilen kullanıcıların yeni içeriklerden haberdar olması, ya da henüz karşılaşmadıkları bir içeriği keşfedebilmeleri mümkün oluyor. Netflix’in ilerleyen zamanlarda kullanıcılarına sunacağı bu özellik iOS uygulamasında test edilmeye başlandı. Bu sayede Netflix, dizi önerilerinden memnun olmayan kullanıcıların bu şikayetine de çözüm getirmeyi amaçlıyor. Yeni özelliğin tam haliyle kullanıma ne zaman açılacağı ise henüz bilinmiyor. Netflix’in yeniliklerinden haberdar oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 


İlgili uygulamalar
Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!

PAYLAŞ