Netflix hesap paylaşımının önüne geçmek için yeni bir özelliği test ediyor - Haberler - indir.com

Netflix hesap paylaşımının önüne geçmek için yeni bir özelliği test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Abonelik ücretlerine zam yapan Netflix hesap paylaşımının önüne geçmek istiyor.

Bildiğiniz üzere farklı abonelik seçenekleri sunan Netflix kullanıcıları seçtikleri abonelik sistemine göre dört kişilik kullanıma izin veriyor. Bu üyelik paketi aile içi veya arkadaş grupları tarafından tercih edilebiliyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar birbirlerinin şifrelerini bildikleri sürece tek kişilik abonelik sisteminde de bir hesabı ortak olarak kullanabiliyorlar. Ancak Netflix kullanıcılar arasında yaygın olan bu hesap paylaşımına bir son vermek istiyor. Bu konu hakkında önlemler almaya başlayan Netflix, kendilerine ait olmayan hesaplarla giriş yapan bazı kullanıcılara bir uyarı göndermeye başlamış durumda. Uyarıda “Bu hesabın sahibiyle yaşamıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınızın olması gerekir” açıklamasına yer veriliyor.

Netflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyorNetflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyor

GammaWire‘ın yayımlamış olduğu habere göre, şirket sadece giriş yapan kullanıcıyı değil, hesap sahibine “Bu sizin hesabınız mı? Size bir doğrulama kodu göndereceğiz” yazılı bir mail gönderiliyor ve maildeki mesajın altında E-posta doğrulaması yapabileceğiniz seçenek yer alıyor. E-posta hesabına erişemeyen kişiler için ya da  o anda doğrulama koduna erişemeyenler “daha sonra doğrula” butonunu seçmek durumundalar.

Netflix hem hesap paylaşımını önleyecek, hem de kullanıcılarını güvene alacak

Sadece doğrulama koduyla da kalmayan Netflix’in oturum açılan hesap için hesap sahibinin hanesinin bir parçası olup olmadığını belirlemek adına IP adreslerinden yararlandığı düşünülmekte. Bu noktada ilerleyen zamanlarda hesap paylaşımıyla platformu kullanmak isteyen kullanıcıların VPN uygulamaları kullanmak zorunda kalabileceği düşünülüyor. Tabi başka bir bölgede ya da ülkede yaşayan bir kişinin hesabını kullanıyor olsanız bile, hesaba giriş yapmak için her seferinde hesap sahibinden doğrulama kodunu istemek zorunda kalmanız da mümkün.

Netflix iOS için "Fast laughs" özelliğini yayımladı

Netflix’in bu özelliği şimdilik test aşamasında olduğundan uyarılar sadece belirli sayıdaki kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ancak bu özellik şirketin ilerleyen zamanlarda böyle bir özelliği uygulamaya yönelik planları olduğunu ortaya koydu. Ancak, bu hesap karşıtı paylaşım önleminin güvenliği artırması beklendiği de bir gerçek. Netflix’in böyle bir özellik üzerinde çalışmaya başlamasının altında yatan bir diğer nedenin ise hesabınızın başka bir kişi tarafından ele geçirilmesi durumunda hesabınızı ve banka bilgilerinizi korumak da yatıyor. Bu özellik sayesinde kötü niyetli kullanıcılar da kolayca saf dışı bırakılabilecekler. Bunun yanı sıra yeni özelliğin şirketin uzun vadedeki gelir kayıplarının da önüne geçeceği aşikar. Ancak böyle bir yaptırımın kullanıcı kaybına neden olması da söz konusu. Zira günümüzde Netflix rakibi platformlarda popülerlik kazanmaya başladı. Netflix bu testi henüz dünya çapında uygulamaya başlamadı ancak şirketin bu konuda çok gecikilmeyeceğini tahmin edebiliriz.

 


İlgili uygulamalar
Netflix'in Türkiye'deki kullanıcı sayısı açıklandıNetflix'in Türkiye'deki kullanıcı sayısı açıklandı
Netspeed ile Netflix iş birliği yaptıNetspeed ile Netflix iş birliği yaptı

PAYLAŞ