Netflix hesap paylaşanları bulmaya odaklandı - Haberler - indir.com

Netflix hesap paylaşanları bulmaya odaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-12 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler platformlarından Netflix, en çok üye sayısına sahip olan dijital yayın platformlarının başında gelir. Elbette ki bu herkesin Netflix aboneliğinin bulunduğu anlamına gelmez. Öyleki birçok kişi hala aboneliği daha hesaplı hale getirmek için ortak hesaplar kullanmaktadır. Dijital yayın devi, bugüne kadar bu konu ile ilgili olarak büyük bir yaptırım uygulamadır. Ancak görüldüğü üzere, Netflix artık şifre paylaşmak konusunda eskisi kadar rahat hareket etmeyecek. 

Netflix, şifre paylaşanları uyarıyor

Bu haftadan itibaren, bazı Netflix kullanıcıları ekranlarında “Bu hesabın sahibiyle birlikte yaşamıyorsanız, izlemeye devam etmek için kendi hesabınızı oluşturmalısınız” uyarısıyla karşılaşmaya başladı. Elbette ki bu uyarıyla karşı karşıya gelen kullanıcılar farklı kişilerle hesap paylaşan üyelerdi. Her ne kadar şu an için bu uyarıyı alanların sayısı az ve yalnızca TV'den platformu kullanan üyeler olsa da, bu hamle Netflix'in şifre paylaşımı ile ilgili olarak tavrının değiştiğinin yadsınamayacağının bir kanıtıdır.

Netflix iOS için Netflix iOS için "Fast laughs" özelliğini yayımladı

Bunun yanı sıra Netflix, bu kullanıcılara hesabın kendilerinin olduğunu doğrulamak adına üç seçenek olduğu görülüyor. Bu seçenek ise ‘E-posta ile doğrulamak’, ‘SMS ile doğrulamak’ ve ‘Daha sonra hatırlat’ şeklinde. Aynı zamanda, ‘Daha sonra hatırlat’ seçeneğine tıklayan kullanıcıların herhangi bir uyarıyla tekrar karşılaşmadıklarını da belirtmek gerekir. Buna ek olarak ise, hesap paylaşmanın birçok ülkede illegal bir aktivite olmadığını da belirtmek gerekir. Fakat, yine de bu durum Netflix’in kullanıcı sözleşmesini ihlal ediyor.

Şifre paylaşımı konusunda U dönüşü yapıldı

Esasında, birkaç kişinin bir araya gelerek ortak abonelik alması dijital yayın platformlarının hiç de yabancı olduğu bir durum değildir. Öyle ki, ABD'de yapılan bir araştırma ülkenin Y jenerasyonunun %35'inin dijital platformları bu şekilde kullanıldığını buldu. Elbette ki Netflic ve buna benzer platformların IP adreslerinde de dahil birçok verilere sahip olduğunu da hatırlatmaya bile gerek olmayan bir gerçektir. Yani elbette ki, Netflix'in kullanıcılarının yaygın bir şekilde yapmış olduğu hesap paylaşımından elbette ki haberleri vardır. Hatta, şirket bunu kendisi yararlı bile bulmaktadır. Öyle ki, Amerikan yayın devinin yapmış olduğu araştırmalara göre, ortak hesap kullanıcılarının kendi hesaplarını satın alması sık sık rastlanan bir davranıştır. Peki, Netflix neden paylaşılan şifrelerin peşine düşüyor? Açıkça belirtmek gerekirse, bu şirketin iç politikalarını bilenler dışında kimsenin cevap vermeyeceği bir sorudur. Ancak uzmanlar, Netflix platformunun deyim yerindeyse yapmış olduğu bu U dönüşünün arkadaki nedenin artan rekabet olduğu düşünülüyor. Yakın zamanda Netflix ile ilgili olarak farklı konuşların belirtilmesi gerekir. 

 


İlgili uygulamalar
Netflix Türkiye, yeni üyelik fiyatlarını duyurduNetflix Türkiye, yeni üyelik fiyatlarını duyurdu
Netflix güncel fiyat listesiNetflix güncel fiyat listesi
Netflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyorNetflix, TikTok benzeri bir özellik sunmaya hazırlanıyor

PAYLAŞ