Netflix HDR Desteği Android'e Sunuldu - Haberler - indir.com

Netflix HDR Desteği Android'e Sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-12 09:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler çevrim içi dizi ve film izleme platformu olan Netflix, yeni özelliklere kavuşmaya devam ediyor. Bu sistem geliştirilerek yeni yetenekler kazandırılıyor ve bu sayede kullanıcı kitlesini genişletmeyi hedefliyor. Bir süredir ortalıkta dolanan Netflix HDR video desteğini nihayet Android tarafına sunmaya başladı. HDR video desteği ile daha yüksek kaliteli videolar izlenebileceği gibi, gerek renk doygunluğu gerekse keskinlik anlamında HDR görünüme sahip içerikler daha etkileyici olacaktır. Ancak HDR destekil bu içerikler şuan için sadece telefon üzerinden izlenebilmektedir.

Söz konusu HDR desteğini piyasada veren tek cihaz LG G6 modeli olduğundan dolayı bu HDR özelliğinden birtek LG G6 kullanıcıları yararlanacaktır. Dolby Vision desteğine sahip LG'nin bu yeni amiral gemisi modeli piyasadaki rakiplerine göre HDR desteği sunan tek model olarak biliniyor. Ayrıca Netflix, LG G6'nın Dolby Vision hem de HDR10 formatlarını desteklediğinden ötürü bu sonuçların ortaya çıktığını ifade ediyor. Ayrıca hatırlatmakta fayda var ki Samsung'un amiral gemisi modeli Galaxy S8 cihazlarında da HDR desteğine sahip ekran bulunuyor.

Fakat Samsung Mobile HDR Premium isimli formata sahip olduğundan dolayı Netflix henüz desteğini sunamıyor. Android uygulamasına gelen bu HDR desteği tıpkı diğer platformlarda olduğu gibi HDR desteğini sadece en üst seviye izleme kalitesi olan 4K içeriklerde sunuyor. Çok yakında sunulacak olan Android güncellemesi ile Netflix'in yeni özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca HDR destekli içerikleri Netflix içinden arama gerçekleştirerek bulabilirsiniz. Bakalım Netflix yakın zamanda iOS ve benzeri diğer platformlarada HDR desteği sunacak mı göreceğiz.





PAYLAŞ