Netflix ebeveynler için yeni denetim özellikleri getirdi - Haberler - indir.com

Netflix ebeveynler için yeni denetim özellikleri getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dijital dizi ve film izleme platformu olan Netflix, son dönemde kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda platformunu geliştirmeye devam ediyor. Şimdi ise ebeveyn kontrollerini geliştiren ve artıran yeni özelliklerini resmi olarak duyurdu. Söz konusu bu yeni özellikler ile ebeveynler, çocukları üzerindeki kontrolleri daha da artırabilecekler. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de PIN korumalı içerikler gibi yeni özellikleri ebeveynler için sunan şirket, şimdi ise benzer özellikleri tüm dünya genelindeki kullanıcıları için getiriyor. Ülkemizde de aktif olacak olan bu özellik ile ebeveynlerin çocukları için en doğru içeriği bulmasına olanak sağlanacak.

Popüler medya içeriği Netflix, özellikle karantina döneminde sunduğu bu önemli özellikler ile milyonlarca çocuğun psikolojisini etkileyebilecek olumsuz içeriklere yanlışlıklar erişmesini önleyecek. Gelin şimdi Netflix’e dahil olan en yeni güvenlik yeniliklerine bakalım.

Netflix'in bağlantı sorunu çözüldüNetflix'in bağlantı sorunu çözüldü

Netflix’ten ebeveynler için yeni özellikler

Üyelerden gelen geri bildirimleri inceleyen Netflix, bu noktada en çok istenen özelliklerden birisi olan bireysel profillere PIN koruması özelliğini aktif etti. Bununla beraber ebeveynler artık çocukların uygun olmadığını düşündükleri içerikleri filtreleyebilecek ve “Oynatmaya Devam Et” seçeneğini kapatabilecek. Bu sayede bir içerik sona erdiğinde birkaç saniye sonra sonraki diğer içerik otomatik olarak başlamamış olacak. Şirket tarafından paylaşılan blog yazısında platformun bu yeni özelliklerinden şu şekilde bahsediliyor.

  • Çocukların kullanmasını önlemek için bireysel profillere PIN koruması tanımlayabilirsiniz.
  • Yaşlarına uygun olmayan içerikleri filtreleyerek çocukların Netflix deneyimini özelleştirebilirsiniz.
  • Herhangi bir dizi veya filmi kaldırmak için filtre kullanabilirsiniz. Bu filtre kullanıldığında engellenen içerikler o profilde görünmez.
  • Hesap ayarları içerisindeki ‘Profil ve Ebeveyn Kontrolleri’ bölümünü kullanarak her profilin ayarlarını kolayca inceleyebilir; çocuklarının onlar için oluşturulan profilde neler izlediklerini görebilir ve çocuk profillerinde bölümlerin otomatik oynatma özelliğini kapatabilirsiniz.

Özellikle koronavirüs sebebiyle son haftalarda birçok kullanıcı eve hapsolmuş durumda. Durum böyle olurken ise kullanıcılar yoğunluğu Netflix gibi vakitlerini geçirebilecekleri platforma veriyorlar. Netflix’in ebeveyn denetimlerini artırması yerinde bir hamle olurken, özellikle platformda yer alan ve çocukların görmesinin uygun olmadığı içerikleri görmemesi bu noktada içeriklere erişme ihtimallerini minumuma indirmiş olacak. Bu özelliğin ülkemizde de aktif olacağını belirtelim.


‘Ücretsiz Netflix’ tuzağına düşmeyin!‘Ücretsiz Netflix’ tuzağına düşmeyin!
Disney Plus Netflix’i geçti!Disney Plus Netflix’i geçti!

PAYLAŞ