Netflix Dizi ve Filmlerini Nasıl Değerlendiriyor? - Haberler - indir.com

Netflix Dizi ve Filmlerini Nasıl Değerlendiriyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-22 22:34:02
Editör : Muhammed Kaya
Kategori : Uygulama

Netflix dizi ve filmlerini hangi kriterlerde değerlendirdiği ile ilgili bir açıklama yayınladı. Şirket artık yazarlara ve yapımcılara karşı daha açık bir değerlendirme yolunu izleyeceğini vurguluyor.

Netflix, dizi veya filmlerini nasıl değerlendirdiği artık kamuoyu ile paylaşıyor ve daha şeffaf olmaya çalışıyor ve İngiliz hükümetine gönderilen bir mektupda, 3 ana unsura yer veriliyor. Şirket bünyesinde bulundurduğu içerikleri Yeni Başlayanlar, İzleyiciler ve Tamamlayıcılar olmak üzere üç kategoriye ayırıyor.

Bu üç yeni kategori, Netflix'in dizi ya da filmin kaldırılıp kaldırılmaması konusunda karar vermesine yardımcı olan sistemin bir parçası. İngiltere Parlamentosuna gönderilen mektuba göre; Netflix, yönetmenler ve yapımcılarla birlikte bu üç unsur ile ilgili değerlendirmeleri inceliyor ve önceki raporlara göz önünde bulundurarak gösterimdeki içeriğin devam ettirmek için yeterli olup olmadığını belirlemek için kullanıyor. Şirket, yapılan iki ölçümün abonelerin gösterdiği ilgi seviyesi ile birlikte daha geniş bir değerlendirme sağlayacağına inanıyor.

Netflix'in Değerlendirme Unsurları

Yeni Başlayanlar Bir dizi veya filmin 1-2 dakikalık kısmını veya bir kaç bölümünü izleyen kullanıcılar olarak tanımlanıyor. Tamamlayıcılar tarafında ise durum farklı, onlar bir dizinin %90'lık bir kısmını izleyenler arasında yer alıyor. Bu veriler içeriğin ilk yedi günlük performansını ve ardından gelen ilk 28 günü kapsıyor. 

Üçüncü veri grubu, bir filmin yüzde 4/3'ünü veya bir dizinin bir bölümünü izleyen kullanıcılar "izleyici" olarak kabul ediliyor. Platform, ortaklarının taleplerine bağlı olarak bu verilerin tüm bölgelerle paylaşılabileceğini açıkladı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ