Netflix CEO'su Reed Hasting Disney Plus hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Netflix CEO'su Reed Hasting Disney Plus hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Disney Plus ve Netflix arasındaki rekabet günden güne kızışmaya devam ediyor. Konu hakkında ilk kez konuşan Nerflix CEO’su Reed Hastings’den çarpıcı açıklamalar geldi.

Şuan da global çapta en çok tercih edilen dijital yayın servisi Netflix, pazardaki en büyük rakibi Disney Plus hakkında açıklama yaptı. Netflix CEO’su Reed Hastings Disney’ın kısa zamanda yükselişinin büyük bir başarı olduğunu söylerken platformun Netflix’i geçemeyeceğini dile getirdi.

Activision Blizzard ve Netflix davalık olduActivision Blizzard ve Netflix davalık oldu

Netflix CEO'su Reed Hasting'ten rakibi hakkında açıklamalar

Netflix kurucusu ve CEO'su Reed Hastings,"Disney'in yakaladığı başarı müthiş etkileyici. Bu başarı aynı zamanda seyircilerin daha fazla içeriğe ilgi duyduğunu ve bunun için daha fazla para ödemekten çekinmediğini gösteriyor. Seyirciler büyük hikayelere aç. Ve Disney'in de gerçekten de çok etkileyici hikayeleri var." ifadelerini kullandı.

Netflix CEO'su: Evden çalışmanın hiçbir yararını görmedik

Disney Plus'ın Netflix içerisindeki etkilerinden de bahseden Hastings,"Disney'in başarısı bizim şirket içerisindeki heyecanımızı da artıyor, üye sayımızı artırmak ve içerik bütçemizi yükseltmek için daha büyük bir coşkuyla çalışıyoruz. Disney ve Netflix'in diziden diziye filmden filme birbirleriyle yarışması dünya için de tabi çok iyi olacak. Örneğin aile animasyon türünde onları yakalayabilme ve zamanla geçme konusunda çok istekliyiz, ancak tabi bunun için daha çok yol almamız gerekiyor. Ayrıca tahrik edici/uyarıcı genel eğlence alanında liderliğimizi korumak istiyoruz. Burada örneğin Bridgerton gibi bir içeriği yakın zamanda Disney'den görebileceğinizi sanmıyorum." ifadelerini kullandı. 

Netflix’in geçtiğimiz ay yayınlanan Bridgerton büyük bir başarıya ulaşarak daha ilk 28 gününde 63 milyon hanede izlenmişti. Netflix CEO'su Reed Hastings, Disney Plus'ta bu tarz içerikleri göremeyeceğinizi söylüyor. Netflix genel eğlence alanında hala rakipsiz durumda.

Yatırımcı ilişkilerinden sorumlu Spencer Wang ise Disney Plus hakkında,"Disney'in başarısı elbette çok etkileyici buna gölge düşürmek istemiyorum ve ben de bir tüketici olarak çok mutluyum, ancak Disney'in 87 milyonluk abone rakamının %30'u Hindistan'daki Hotstar'dan geliyor. Hotstar'ı hepimiz farklı bir servis olarak gördüğümüzü düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Küresel çapta Netflix'in hala rakipsiz olduğuna dikkat çeken Wang ve kişi başı gelirlerinin de Disney'in iki katı oranında olduğunu da söyledi.

 

 


İlgili uygulamalar
Netflix Türkiye 2020 yılının en çok izlenen kategorilerini açıkladıNetflix Türkiye 2020 yılının en çok izlenen kategorilerini açıkladı
Netflix mobil uygulaması sadece ses modu özelliğine kavuşuyorNetflix mobil uygulaması sadece ses modu özelliğine kavuşuyor

PAYLAŞ