Netflix, büyümek için 2 milyar dolar borçlanmayı planlıyor - Haberler - indir.com

Netflix, büyümek için 2 milyar dolar borçlanmayı planlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-23 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler film ve dizi izleme platformu olan Netflix, bu yıl ikinci defa olmak üzere orijinal içerikler ve içerik satın alma işlemleri için yatırım gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Söz konusu bu yatırımların finansı için ise 2 milyar dolarlık bir borçlanmaya hazırlanıyor. Özellikle baktığımız zaman Disney, WarnerMedia, Apple ve NBCUniversal gibi büyük şirketlerin kendi yayın servislerini hazırlaması, Netflix’e köklü rakip anlamına geliyor. Netflix ise bu rekabetten kopmamak adına içeriklerini zenginleştirmeyi hedefliyor. Bu büyümenin nakit akışının etkilememesi için ise 2 milyar dolarlık bir borçlanma planlaması yapacak.

Netflix’ten 2 Milyar Dolarlık Yatırım

Huawei Mate X'in satışa çıkacağı tarih netleştiHuawei Mate X'in satışa çıkacağı tarih netleşti

Gireceği bu 2 milyar dolarlık borç sonucunda üretim, geliştirme, sermaye harcamaları, içerik kazanımları, işletme sermayesi, stratejik işlemler olmak üzere birçok duruma harcama gerçekleştirilecek. Netflix’in bu borçlanma haberi sonrasında ise hisse senedi fiyatlarında çok az bir düşüş yaşanmış durumda. Netflix yetkilileri tarafından 16 Ekim tarihinde "Hızla büyüyen gelir tabanımız ve genişleyen faaliyet marjlarımızla, iç harcamalarımızı daha fazla içsel olarak finanse edebileceğiz. 2020 ve sonrasındaki yıllarla beraber yavaş yavaş serbest nakit akışımız pozitife doğru ilerledikçe; planımız, yatırım ihtiyaçlarımızı finanse etmek için yüksek verimli piyasayı kullanmaya devam etmektir.” Sözleri dile getirildi.

Bu büyük yatırımlar sonrasında Netflix, kullanıcılarına yeni yapımların ne kadar kaliteli olacağı konusunda ve ne zaman yeni yapımların sunulacağı konusunda henüz açıklamaları gerçekleştirmiş değil. Yakın zamanda tüm detayların belli olması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Netflix'in son çeyrek rakamları yükselişin devam ettiğini gösteriyorNetflix'in son çeyrek rakamları yükselişin devam ettiğini gösteriyor
Netflix Dizi ve Filmlerini Nasıl Değerlendiriyor?Netflix Dizi ve Filmlerini Nasıl Değerlendiriyor?

PAYLAŞ