Netflix Android'de oyun testlerine Stranger Things oyunları ile başladı - Haberler - indir.com

Netflix Android'de oyun testlerine Stranger Things oyunları ile başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 14:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük dizi ve film izleme platformu olan Netflix, oyun tarafında adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu konuda testlere başlayan Netflix, geçtiğimiz ay gündeme ilk defa gelmişti. Şirketin oyun tarafına olan ilgisini kesinleştiren önemli bir gelişme yaşanmış ve şirketin Mike Verdu’yu bünyesine kattığı açıklanmıştı. Mike Verdu bildiğiniz üzere daha önce Zynga ve EA Mobile gibi şirketler ile çalışmış tecrübeli bir isim olarak biliniyor. Burada çıkan söylentiler ise daha sonra doğru çıkmış ve şirket oyun çalışanlarını resmi olarak doğrulamıştı. Bu noktada Netflix’in içerisine gerçek anlamda oyunlar geleceği aktarıldı. Son olarak ise bu noktada ana uygulama içinde sunulacak olan mobil oyunlar planlandığı söylenmişti.

Netflix’e oyun desteği geliyor

Netflix'in bu çeyrekte en çok izlenen içerikleri açıklandıNetflix'in bu çeyrekte en çok izlenen içerikleri açıklandı

Şimdi ise şirket Android uygulaması içinde Stranger Things: 1984 ve Strabger Things 3 oyunlarını test etmeye başladığı ortaya çıktı. Buna göre bu test şuan için sadece Polonya merkezli olarak gerçekleştiriliyor. Ancak ilerleyen zamanlarda diğer pazarların kapsamına da girmesi bekleniyor. Testin iOS tarafına geleceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Netflix Android uygulamasında başlayan bu test, Play Store temelli oyun indirme yapısına dayanıyor. Oyunlar buluttan aktarım olarak oynanmıyor ve bu noktada gecikme yada takılma gibi bir problem olmaması bekleniyor. Sürecin ilerisinde bu sistemin değişme ihtimali bulunurken, bulut taban dönmesi de bekleniyor.

Oyun taraflı özel içerikler üretecek olan Netflix, geleceğe yönelik yeni bir kategoriye yönelmek istiyor. Oyunlarda reklam olmayacağını ve oyun için satın alma yer almayacağını belirten şirket, oyunların ayrı satılmayacağını belirtiyor. Oyunlar ana Netflix aboneliğine tanımlanmış olacak. Netflix’in oyun tarafı için Sony ve PlayStation gibi isimler ile ortaklık kurabileceği düşünülüyor. Ortaya çıkanlara göre Netflix’in iOS uygulamasında PlayStation ile alakalı bazı simgeler ve görseller bulunuyor.


iPhone için Netflix'e uzamsal ses desteği geliyoriPhone için Netflix'e uzamsal ses desteği geliyor
Milyonlarca Netflix hesabı Dark Web'de satışa çıkarıldıMilyonlarca Netflix hesabı Dark Web'de satışa çıkarıldı

PAYLAŞ