Netflix aktif olmayan kullanıcıların aboneliğini iptal edecek - Haberler - indir.com

Netflix aktif olmayan kullanıcıların aboneliğini iptal edecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-22 18:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Popüler dizi ve film platformu Netflix aktif olmayan kullanıcıların aboneliklerini iptal edeceğini açıkladı.

Orijinal içerikleriyle dikkatleri üzerine çeken ve yıllar sonrasında hızlı bir büyüme kat eden Netflix’in dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Belirli bir palet seçerek ücret karşılığı platforma abone olan kullanıcılardan bazıları içerikleri kaçırmadan takip ederken, bazı kullanıcılar ise her ay abonelik ücretini ödemelerine rağmen platformu kullanmıyorlar

2020'nin ilk çeyreğinde Netflix abone rekoru kırdı2020'nin ilk çeyreğinde Netflix abone rekoru kırdı

Bu konu hakkında tüm dünyayı şaşırtacak bir adım atan Netflix ise artık bir senedir hiçbir şekilde aktif olmayan kullanıcılara “Aboneliğinize devam etmek istiyor musunuz?” sorusunu yöneltecek ve soruya olumsuz yanıt gelmesi ve yanıt gelmemesi durumunda kullanıcının aboneliğine son verilecek. Bu sayede şirket aboneliğini kullanmayan kullanıcıların boşuna para ödememesini sağlayacak.

Netflix'in finansal açıdan zombi hesaplara ihtiyacı yok

Şirket sektörde “Zombi hesaplar” olarak nitelendirdiği bu hesapların toplam kullanıcı sayısının yüzde 1’i bile etmediğini açıklayarak finansal açıdan zombi hesaplara ihtiyacı olmadığını dile getirmiş oldu. Tüm kullanıcılarının içeriklerden en iyi şekilde yararlanmasını temenni eden şirket yaptığı açıklamada konuyu "Bir şeye kayıt olduktan sonra hizmetten yararlanmama halinde oluşan batış hissini biliyorsunuz. Netflix'te istediğimiz son şey, kullanmadıkları bir şey için ödeme yapan insanlar." Sözleriyle özetledi.

Netflix'ten abonelik ücretlerine sessiz sedasız zam!

Buna ek olarak hesabı kapatılan kullanıcıların yeniden Netflix kullanmaya karar vermesi durumunda kullanıcılarına bazı kolaylıklarda tanıyacak olan şirket aboneliklerini 10 ay içerisinde yeniden aktifleştiren Netflix kullanıcılarının izleme alışkanlıklarını koruyarak listeye aldıkları ve favori içerikleri gibi profil bilgilerinin de korunmasını sağlayacak.

Günümüzde 182 milyondan fazla aboneye sahip olan Netflix'te bu konu üzerinde çalışan Eddy Wu, "Bu yeni yolun, insanların zor kazanılan parayı idareli harcamasını sağlamasını umuyoruz" açıklamasını yaptı.


İlgili uygulamalar
Netflix'in Mayıs ayında Türkiye'de yayınlayacağı içerikler belli olduNetflix'in Mayıs ayında Türkiye'de yayınlayacağı içerikler belli oldu
Netflix görüntü kalitesi ile ilgili yeni kararını açıkladıNetflix görüntü kalitesi ile ilgili yeni kararını açıkladı

PAYLAŞ